X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΆρχισαν στο Λίβανο ανακρίσεις για την περιουσία του Διοικητή της ΚΤ της...

Άρχισαν στο Λίβανο ανακρίσεις για την περιουσία του Διοικητή της ΚΤ της χώρας

Ευρωπαίοι ανακριτές άρχισαν σήμερα τις εξετάσεις σημαντικών μαρτύρων στο Λίβανο, στο πλαίσιο έρευνας για την προσωπική περιουσία του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας του Λιβάνου, Ριάντ Σαλαμέχ, δήλωσε αξιωματούχος των δικαστικών αρχών στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο επί χρόνια διοικητής της λιβανέζικης Κεντρικής Τράπεζας θεωρείται ένας από τους κορυφαίους αξιωματούχους, που ευθύνονται για την βαθιά οικονομική κρίση της γειτονικής χώρας, η οποία χαρακτηρίστηκε από την Παγκόσμια Τράπεζα ως μια από τις χειρότερες στην σύγχρονη ιστορία.

Τον περασμένο Μάρτιο, η Γαλλία, η Γερμανία και το Λουξεμβούργο κατάσχεσαν και πάγωσαν περιουσιακά στοιχεία του Σαλαμέχ αξίας €120 εκατομμυρίων, σε μια ευρεία επιχείρηση που σχετίζεται με την έρευνα που ξεκίνησαν οι γαλλικές ερευνητικές αρχές για τον προσωπικό πλούτο του 72χρονου Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας του Λιβάνου.

Την Δευτέρα ανακριτές από τις τρεις χώρες ξεκίνησαν ανακρίσεις του Σαάντ Αντάρι, πρώην υποδιοικητή της λιβανέζικης Κεντρικής Τράπεζας και του Καλίλ Κασάφ πρώην εργαζόμενου στην επιτροπή εποπτείας των τραπεζών, δήλωσε η ίδια πηγή.

Αξιωματούχος είχε επιβεβαιώσει στο Γαλλικό Πρακτορείο τον προηγούμενο μήνα ότι αντιπροσωπείες από τις τρεις χώρες θα επισκέπτονταν τον Λίβανο τον Ιανουάριο, προκειμένου να διεξάγουν ανακρίσεις σε σχέση με χρηματοοικονομικά ζητήματα που σχετίζονται με τον Σαλαμέχ.

Ο Λίβανος ξεκίνησε έρευνα γύρω από τον προσωπικό πλούτο του Σαλαμέχ, όταν ο εισαγγελέας της Ελβετίας ζήτησε νομική αρωγή, σε σχέση με έρευνα γύρω από φερόμενη υπεξαίρεση €300 εκατομμυρίων από την Κεντρική Τράπεζα με τη βοήθεια του αδελφού του Λιβανέζου κεντρικού τραπεζίτη.

Τον περασμένο Ιούνιο οι λιβανέζικες εισαγγελικές αρχές ξεκίνησαν έρευνα κατά του Σαλαμέχ για διερεύνηση ενδεχόμενων οικονομικών παραπτωμάτων, στη βάση ευρημάτων προκαταρτικής έρευνας.

Τόσο ο Σαλαμέχ όσο και τα αδέλφια του αρνούνται τις όποιες κατηγορίες. Παρά τις έρευνες εναντίον του, αλλά και την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, ο Σαλαμέχ παραμένει στη θέση του επικεφαλής της λιβανέζικης Κεντρικής Τράπεζας

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share