Home Featured Άρχισε η απομάκρυνση αμάχων από Ουκρανία μέσω τριών διαδρόμων

Άρχισε η απομάκρυνση αμάχων από Ουκρανία μέσω τριών διαδρόμων

0
Άρχισε η απομάκρυνση αμάχων από Ουκρανία μέσω τριών διαδρόμων

Η Ουκρανία ανακοίνωσε την Τρίτη ότι άνοιξε εκ νέου τους ανθρωπιστικούς διαδρόμους για απομάκρυνση αμάχων από περιοχές που έχουν πληγεί από τη ρωσική εισβολή.

Η αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Ιρίνα Βερετσιούκ ανέφερε ότι για σήμερα συμφωνήθηκαν τρεις ανθρωπιστικοί διάδρομοι. Ο πρώτος διάδρομος θα είναι από τη Μαριούπολη στη Ζαπορίζια με ιδιωτικά αυτοκίνητα, ενώ θα μπορούν να απομακρυνθούν και κάτοικοι της Μαριούπολης που έφτασαν στο Μπερντιάνσκ.

Ένας δεύτερος διάδρομος θα διασχίσει τη Μελιτόπολη προς τη Ζαπορίζια και ο τρίτος από το Ενεργκοντάρ προς την Ζαπορίζια.

Τη Δευτέρα οι εκκενώσεις αμάχων σταμάτησαν αφού οι ουκρανικές αρχές δήλωσαν ότι είχαν αναφορές πληροφοριών που υποδηλώνουν ότι τα ρωσικά στρατεύματα εισβολής σχεδίαζαν επιθέσεις σε ανθρωπιστικές διαδρομές.

Σε μια άλλη εξέλιξη ανακοινώθηκε ότι οι Ρώσοι έπληξαν το κτίριο της περιφερειακής κυβέρνησης στην πόλη Μικολάεβ της νότιας Ουκρανίας, μια πόλη-λιμάνι-κλειδί που δέχεται σφοδρή επίθεση εδώ και εβδομάδες.

«Το κτίριο της περιφερειακής διοίκησης χτυπήθηκε», έγραψε στο Facebook ο κυβερνήτης Βιτάλι Κιμ. Είπε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι μέσα στο κτίριο «διέφυγαν από θαύμα», αλλά αρκετοί πολίτες και στρατιώτες αγνοούνται.

Πηγή:ΚΥΠΕ