Home ΕΙΔΗΣΕΙΣ Άρχισε στη Λεμεσό το Πανευρωπαϊκό Κογκρέσο της FIFPRO

Άρχισε στη Λεμεσό το Πανευρωπαϊκό Κογκρέσο της FIFPRO

0
Άρχισε στη Λεμεσό το Πανευρωπαϊκό Κογκρέσο της FIFPRO

Η καρδιά του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου κτυπά από χθες βράδυ στη Λεμεσό, μέσα από το τριήμερο Πανευρωπαϊκό Κογκρέσο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών (FIFPRO), με οικοδεσπότη τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Ποδοσφαιριστών (ΠΑΣΠ).

Πέραν των 100 συνέδρων από 40 χώρες της Ευρώπης καθώς και εκπρόσωποι της UEFA, της European Leagues και της Ένωσης Σωματείων της Ευρώπης (ECA), βρίσκονται στο νησί μας για να συμμετάσχουν στο τριήμερο συνέδριο, οι εργασίες του οποίου αρχίζουν σήμερα το πρωί σε ξενοδοχείο της Λεμεσού.

Το φετινό Πανευρωπαϊκό Κογκρέσο της FIFPRO είναι και εκλογικό, αφού θα αναδείξει το νέο διοικητικό συμβούλιο της ευρωπαϊκής ζώνης, με τον Εκτελεστικό Πρόεδρο του ΠΑΣΠ, Σπύρο Νεοφυτίδη, να διεκδικεί επανεκλογή στη θέση του αντιπροέδρου.

Χθες βράδυ ο ΠΑΣΠ παρέθεσε επίσημο δείπνο στους προσκεκλημένους, οι οποίοι συμμετέχουν για πρώτη φορά, με φυσική παρουσία, σε τέτοια μεγάλη συγκέντρωση ευρωπαϊκών συνδέσμων ποδοσφαιριστών, μετά το ξέσπασμα της πανδημίας.

Τα συγχαρητήρια του προς τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Ποδοσφαιριστών για τη διοργάνωση του συνεδρίου, έδωσε ο Πρόεδρος του ΚΟΑ Αντρέας Μιχαηλίδης σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ. Όπως είπε, «ο ΚΟΑ νιώθει πολύ μεγάλη ικανοποίηση και περηφάνια που ο ΠΑΣΠ έχει καταφέρει να φέρει αυτή τη διοργάνωση στην Κύπρο και στη Λεμεσό».

«Είναι και εκλογικό συνέδριο γι αυτό βρίσκονται εδώ όλα τα μεγάλα ονόματα», ανέφερε και ευχήθηκε κάθε επιτυχία στον Σπύρο Νεοφυτίδη στη διεκδίκηση της επανεκλογής του «ούτως ώστε να έχουμε φωνή, σαν μικρή Κύπρος, σε αυτό το μεγάλο κέντρο αποφάσεων».

Ερωτηθείς σχετικά, ο Αντρέας Μιχαηλίδης είπε πως ο ΚΟΑ βρίσκεται σε στενή επαφή με τον ΠΑΣΠ και μέσα από κοινή επιτροπή ασχολείται με θέματα κοινού ενδιαφέροντος και πως «θα πάρουμε τα συμπεράσματα αυτού του συνεδρίου, θα τα μελετήσουμε και ό,τι χρειαστεί να κάνουμε εμείς στις δικές μας διαδικασίες, μέσα στους δικούς μας κανονισμούς, θα γίνει σίγουρα».

Σε παρατήρηση ότι το συνέδριο θα ασχοληθεί και με το θέμα της θερμικής καταπόνησης των αθλητών και το πώς ο ΚΟΑ χειρίζεται το θέμα, ο κ.Μιχαηλίδης είπε πως ο Οργανισμός έχει ετοιμάσει ένα πρωτόκολλο, σε συνεργασία με τον ΠΑΣΠ και την ΚΟΠ «και θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα ακολουθηθεί αυτό το πρωτόκολλο».

«Είναι πάρα πολύ σημαντικό και σπουδαίο ζήτημα η θερμική καταπόνηση των ποδοσφαιριστών μας και δίνουμε πάρα πολύ μεγάλη σημασία. Αυτό το πρωτόκολλο θα πρέπει να είναι ευαγγέλιο για την Ομοσπονδία», συμπλήρωσε.

Εξάλλου, ο ΓΓ της ΚΟΠ, Φοίβος Βάκη δήλωσε ότι ο ΠΑΣΠ έχει κάνει πολύ καλή δουλειά τα τελευταία 10 χρόνια και «έφερε την Κύπρο, τους ποδοσφαιριστές και τις ποδοσφαιρίστριες σε άλλο επίπεδο».

«Εμείς στην ΚΟΠ βλέπουμε θετικά όλες αυτές τις προσπάθειες και χαιρόμαστε που ο Σύνδεσμος χαίρει όλης αυτής της εκτίμησης και μπόρεσε να διοργανώσει αυτό το συνέδριο στη χώρα μας και να φέρει τόσο κόσμο, ιδιαίτερα σε συνθήκες πανδημίας», είπε ο ΓΓ της ΚΟΠ.

Ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαϊδης, δήλωσε από την πλευρά του ότι αποτελεί μεγάλη χαρά και τιμή για την πόλη να φιλοξενεί αυτό το σημαντικό συνέδριο, υπενθυμίζοντας ότι η Λεμεσός κατέχει τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πόλης Αθλητισμού.

Συνεχάρη επίσης τον ΠΑΣΠ για την ανάληψη της διοργάνωσης και τη FIFPRO για τη στήριξη που δίνει στους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές.

Η ανάληψη της διοργάνωσης ενός τόσο μεγάλου συνεδρίου, σε περίοδο πανδημίας, αποτέλεσε πρόκληση για τον ΠΑΣΠ, ωστόσο όπως δήλωσε ο Εκτελεστικός του Πρόεδρος, Σπύρος Νεοφυτίδης, υπήρξε στήριξη από την Πολιτεία, το Υπουργείο Εξωτερικών και το Υφυπουργείο Τουρισμού.

«Αρχίσαμε πάρα πολύ καλά και ελπίζω ότι και τις επόμενες μέρες θα συνεχίσουμε και θα ανταποκριθούμε πλήρως στις απαιτήσεις των συνέδρων, για να βγάλουμε τη χώρα μας ασπροπρόσωπη», ανέφερε και υπέδειξε ότι, «αυτό θα κάνει και πολύ καλό στον τουρισμό μας και θα στείλει ένα μήνυμα στο εξωτερικό ότι η Κύπρος, παρά το ότι είναι κόκκινη στον επιδημιολογικό χάρτη, μπορεί και φιλοξενεί ένα από τα μεγαλύτερα συνέδρια του αθλητισμού».

Νομίζω, συνέχισε, ότι από αύριο το πρωί (σήμερα Τρίτη) θα κτυπά στη Λεμεσό η καρδιά του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, καθώς θα γίνουν πάρα πολύ σημαντικές συζητήσεις που αφορούν το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και θα τεθούν σημαντικά θέματα, όπως η θερμική καταπόνηση, οι κανονισμοί μεταγραφών στην Ευρώπη, το ημερολογιακό σύστημα των αγώνων και το βαρυφορτωμένο πρόγραμμα των ποδοσφαιριστών.

Σε ερώτηση κατά πόσο η πραγματοποίηση του συνεδρίου στην Κύπρο δείχνει ότι ο ΠΑΣΠ έχει «μεγαλώσει» στη συνείδηση της Ευρώπης και των ποδοσφαιριστών, ο κ.Νεοφυτίδης είπε πως αυτό ισχύει. «Ήδη οι τελευταίες ενέργειες , με την αλλαγή της ώρας διεξαγωγής του Champions League και του Europa League, όχι μόνο στην Κύπρο αλλά και σε άλλες χώρες, ήταν κάτω από πρωτοβουλία του ΠΑΣΠ, μέσα από ενέργειες της FIFPRO και αυτό χαίρει τεράστιας εκτίμησης από τους ποδοσφαιριστές και τους συνδέσμους τους», ανέφερε.

Εξέφρασε δε την αισιοδοξία του πως, θα καταφέρει να επανεκλεγεί στη θέση του αντιπροέδρου, του διοικητικού συμβουλίου της ευρωπαϊκής ζώνης της FIFPRO.

Τέλος, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΠ, Γιώργος Μερκής, ευχαρίστησε την Κυβέρνηση, την Ομοσπονδία και όλους όσοι βοήθησαν ώστε να διεξαχθεί το συνέδριο στο νησί μας.

«Ο ΠΑΣΠ μεγαλώνει καθημερινά με τη σωστή δουλειά που γίνεται και αυτό δείχνει και η FIFPRO με την επιλογή της Κύπρου για διεξαγωγή του συνεδρίου της», κατέληξε στη δήλωση του ο Γιώργος Μερκής.

Πηγή:ΚΥΠΕ