X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΆρχισε στην Κύπρο η χορήγηση του αντιικού φαρμάκου Molnupiravir για τη νόσο...

Άρχισε στην Κύπρο η χορήγηση του αντιικού φαρμάκου Molnupiravir για τη νόσο COVID-19

Ημερομηνία ορόσημο η 17η Ιανουαρίου 2022 για την θεραπεία της νόσου COVID – 19 στην Κύπρο με το φαρμακευτικό σκεύασμα Molnupiravir 200mg hard capsules να βρίσκεται ήδη στη διάθεση τόσο των ιατρών όσο και των δικαιούχων στο Γενικό Σύστημα Υγείας, πολιτών.

Παρουσιάζοντας το προφίλ του φαρμακευτικού σκευάσματος η Αναπληρώτρια Διευθύντρια Φαρμακευτικών Υπηρεσιών, Ελενα Παναγιωτοπούλου είπε ότι ενδείκνυται σε άτομα άνω των 65 ετών και όχι κάτω των 18 και μπορεί να χορηγείται σε ειδικές κατηγορίες ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.

Πρόσθεσε ότι οι ανεπιθύμητες ενέργειες μετά την χορήγησή του δεν είναι ανησυχητικές και αφορούν σε ήπια ζάλη, πονοκέφαλο και εντερικές διαταραχές ενώ σημείωσε ότι τον Φλεβάρη οι υπηρεσίες δημόσιας υγείας θα έχουν στην διάθεσή τους και το φάρμακο της εταιρείας PFIZER.

Σε χαιρετισμό του στην Διάσκεψη Τύπου, ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλα, δήλωσε περήφανος που η Κύπρος είναι ανάμεσα στις πρώτες χώρες στην ΕΕ στην οποία άρχισε ήδη η χορήγηση του σκευάσματος το οποίο είναι και το μοναδικό αυτή τη στιγμή αντιικό που χορηγείται από το στόμα.

«Η χώρα μας από σήμερα διαθέτει το συγκεκριμένο φάρμακο, το οποίο συμβάλλει στη θεραπευτική αντιμετώπιση της πανδημίας και προστατεύει τους ασθενείς υψηλού κινδύνου από βαριά νόσηση από τη νόσο Covid-19», είπε ο Υπουργός.

Σημείωσε ότι «από την αρχή της πανδημίας, το Υπουργείο Υγείας στοχεύει στην αποτελεσματική αντιμετώπιση του κορωνοϊού, προσβλέποντας στην προστασία του πληθυσμού και των ευάλωτων μας ομάδων».

Ο κ. Χατζηπαντέλα διαβεβαίωσε ότι, «ως Υπουργείο Υγείας, βρισκόμαστε συνεχώς σε επαγρύπνηση σχετικά με τα νέα εμβόλια αλλά και τις νέες θεραπείες κατά της Covid-19 και συμμετέχουμε ενεργά σε όλες τις συνεργασίες, ώστε να διασφαλίζονται όσο το δυνατόν πιο έγκαιρά τα νέα εμβόλια αλλά και φάρμακα κατά της Covid-19».

«Για μας, τόσο η πρόληψη όσο και η αντιμετώπιση του κορωνοϊού αποτελούν πολύτιμα εργαλεία στο οπλοστάσιο μας για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και επιστροφής όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στην κανονικότητα», είπε καταλήγοντας ο Υπουργός Υγείας.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share