X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΆρχισε τη Δευτέρα η Παγκύπρια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας

Άρχισε τη Δευτέρα η Παγκύπρια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας

Άρχισε από σήμερα η Παγκύπρια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας, η οποία διοργανώνεται από την Αστυνομία Κύπρου σε συνεργασία με την CNP Ασφαλιστική.

Στο πλαίσιο της Παγκύπριας Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας, που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 18-24 Οκτωβρίου, 2021, πραγματοποιήθηκε σήμερα η δημοσιογραφική διάσκεψη του Τμήματος Τροχαίας Αρχηγείου Αστυνομίας και της CNP Ασφαλιστικής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, την έναρξη κήρυξε η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Στέφη Δράκου.

Στον χαιρετισμό της, η κ. Δράκου είπε ότι με μήνυμα ότι η ζωή είναι πολύτιμη και δεν πρέπει «να αφήσουμε τα όνειρα μας να γίνουν συντρίμμια στους δρόμους», η φετινή εκστρατεία στοχεύει, στην ευαισθητοποίηση όλων των χρηστών του οδικού δικτύου, στην τήρηση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας και στην καλλιέργεια ορθής και υπεύθυνης οδικής συμπεριφοράς.

«Οι αριθμοί των οδικών συγκρούσεων, αλλά κυρίως των θυμάτων που αυτές αφήνουν πίσω τους, μας προκαλούν ιδιαίτερο προβληματισμό και έντονη ανησυχία και η εξεύρεση αποτελεσματικών τρόπων αντιμετώπισης και μείωσης του φαινομένου αυτού είναι επιτακτική, καθώς πρόκειται για ένα ζήτημα με σοβαρές κοινωνικές προεκτάσεις», πρόσθεσε.

Όπως είπε, το θέμα της βελτίωσης της Οδικής Ασφάλειας βρίσκεται ψηλά στις προτεραιότητες του ΥΔΔΤ και αποτελεί βασικό πυλώνα του στρατηγικού σχεδιασμού της κυβέρνησης, με κυρίαρχο στόχο την μείωση των θανατηφόρων και σοβαρών τροχαίων συγκρούσεων στο 50%, μέχρι το 2030.

Σημείωσε ότι έχουν ήδη προωθηθεί πάρα πολλά έργα και δράσεις από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης και την Αστυνομία σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς, που αφορούν όλους τους τομείς της οδικής ασφάλειας και στοχεύουν στο σύνολο των χρηστών των δρόμων.

«Πρόθεσή μας είναι να δοθεί τους επόμενους μήνες έμφαση στην αύξηση της παρουσίας της Αστυνομία στο οδικό δίκτυο και της συχνότητας των ελέγχων, καθώς αυτά τα στοιχεία λειτουργούν τόσο προληπτικά όσο και κατασταλτικά σε σχέση με τις τροχαίες παραβάσεις. Δράττομαι της ευκαιρίας σήμερα για να δώσω ένα μήνυμα που απευθύνεται σε ολόκληρη την κοινωνία και στον κάθε ένα συμπολίτη μας ξεχωριστά. Οι αριθμοί είναι αδυσώπητοι και δεν μας αφήνουν πλέον άλλα περιθώρια ανοχής», συμπλήρωσε.

Όπως είπε, από τις αρχές του 2021 μέχρι σήμερα έχουν ήδη καταγραφεί 33 θανατηφόρες τροχαίες συγκρούσεις με 34 νεκρούς.

«Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να επιτρέψουμε στους αριθμούς αυτούς να συνεχίσουν να αυξάνονται αλλά αντιθέτως πρέπει να στοχεύουμε στη μείωση τους. Δεν μπορούν και δεν πρέπει να θυσιάζονται άλλα νεανικά όνειρα στους δρόμους ούτε και να βλέπουμε άλλες νέες μαυροφορεμένες οικογένειες. Αυτό θα πρέπει να είναι ο στόχος μας και να αποτελέσει το φάρο των δράσεων μας. Απαιτείται να είμαστε σε συνεχή εγρήγορση. Χρειάζονται πρόσθετα μέτρα, μέτρα που θα στοχεύουν τα αίτια που τις προκαλούν όπως αυτά εντοπίζονται από μελέτες και αναλύσεις των στατιστικών στοιχείων που συλλέγει το αρμόδιο τμήμα της αστυνομίας», σημείωσε.

Κηρύττοντας την έναρξη της Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας, η κ. Δράκου κάλεσε όλους, να εργαστούν και να συνεργαστούν με τον ίδιο ζήλο «ώστε να ενδυναμώσουμε τη συλλογική μας προσπάθεια για καλλιέργεια οδικής συνείδησης, από όσο το δυνατό πιο μικρή ηλικία και να συνεχίσουμε να προσπαθούμε να ευαισθητοποιήσουμε τους νέους και υφιστάμενους οδηγούς, οι οποίοι πρέπει να εμπεδώσουν την κοινωνική ευθύνη που έχει ο κάθε ένας που κυκλοφορεί στο δρόμο», όπως είπε.

Ο Αρχηγός Αστυνομίας, Στέλιος Παπαθεοδώρου, στο δικό του χαιρετισμό, μεταξύ άλλων, ανέφερε, ότι βασική επιδίωξη των ενεργειών της Αστυνομίας, είναι να επιτελεί τον κατασταλτικό της ρόλο στο ακέραιο, αυξάνοντας τους τροχονομικούς ελέγχους και εστιάζοντας στα μελανά σημεία του οδικού δικτύου.

Η Αστυνομία, συνέχισε ο κ. Παπαθεοδώρου, έχει πλήρη επίγνωση της πολύπλευρης ευθύνης της απέναντι στην κοινωνία.

Ωστόσο, είπε, το θέμα των οδικών συγκρούσεων είναι πολυδιάστατο και πολύπλοκο και ως εκ τούτου η αντιμετώπισή του απαιτεί οργανωμένες και συντονισμένες προσπάθειες.

Ο Διευθυντής Τροχαίας Αρχηγείου Ιωάννης Μαυροχάννας, σε χαιρετισμό του ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι μόνο μέσω της στενής και συνεχούς συνεργασίας όλων των συναρμοδίων φορέων «θα κατορθώσουμε να κερδίσουμε μάχες στον αγώνα για καλύτερη ασφάλεια στους δρόμους μας».

«Μόνο μέσω της πλήρους ενεργοποίησης ευαισθητοποίησης της κοινωνίας των πολιτών θα καταφέρουμε να ελαχιστοποιήσουμε το μέγεθος του μακάβριου καταλόγου των θυμάτων της ασφάλτου», κατέληξε ο κ. Μαυροχάννας.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share