Home Featured Αρχίζει το Σάββατο 1η Ιουλίου ο110ος Γύρος της Γαλλίας , το Tour de France και θα ολοκληρωθεί στις 23 Ιουλίου

Αρχίζει το Σάββατο 1η Ιουλίου ο110ος Γύρος της Γαλλίας , το Tour de France και θα ολοκληρωθεί στις 23 Ιουλίου

0
Αρχίζει το Σάββατο 1η Ιουλίου ο110ος Γύρος της Γαλλίας , το Tour de France και θα ολοκληρωθεί στις 23 Ιουλίου

Αρχίζει το Σάββατο η διασημότερη και σημαντικότερη ποδηλατική διοργάνωση, το Tour de France.

O 110ος Γύρος της Γαλλίας θα ξεκινήσει την 1η Ιουλίου από το Μπιλμπάο και θα ολοκληρωθεί στις 23 Ιουλίου στη Champs-Elysees του Παρισιού.

Το Tour de France, μαζί με τους άλλους δύο μεγάλους ποδηλατικούς αγώνες, το Giro d’Italia και το Vuelta a Espana, δίνει τους περισσότερους βαθμούς για την παγκόσμια κατάταξη της UCI και για αυτό οι 22 ομάδες που συμμετέχουν και οι κορυφαίοι ποδηλάτες του κόσμου, θεωρούν τον Γύρο ως τον σημαντικότερο αγώνα της χρονιάς.

Από πλευράς των πρωταγωνιστών, φαβορί για την κατάκτηση του Tour είναι δύο, ο Δανός Jonas Vingegaard της Team Jumbo–Visma, και ο Σλοβένος Tadej Pogacar της UAE Team Emirates. Ο Δανός κατέκτησε το tour το 2022 και ήταν δεύτερος το 2021 ενώ ο Σλοβένος ήταν πρώτος το 2021 και το 2020 και δεύτερος το 2022.

Ο διάσημος αγώνας προσελκύει κάθε χρόνο τα βλέμματα όχι μόνο των φίλων της ποδηλασίας αλλά και γενικότερα, όντας ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα του πλανήτη και ως τέτοιο αύριο εκατομμύρια τηλεθεατές θα βρίσκονται στις οθόνες τους για την έναρξη του διάσημου Γύρου της Γαλλίας.

Πηγή:ΚΥΠΕ