X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑρχίζει η υποβολή αιτήσεων για φοιτητικά επιδόματα σε οικογένειες Ελλήνων φοιτητών &...

Αρχίζει η υποβολή αιτήσεων για φοιτητικά επιδόματα σε οικογένειες Ελλήνων φοιτητών & επαναπατρισθέντων

Η Υπηρεσία Φοιτητικής Μέριμνας (ΥΦΜ) της Διεύθυνσης Ανώτερης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) ανακοινώνει την έναρξη από σήμερα, 3 Δεκεμβρίου, την υποβολή αιτήσεων για παροχή φοιτητικών επιδομάτων.

Οι κατηγορίες των φοιτητών αφορούν φοιτητές/ήτριες από την Ελλάδα που κατά το ακαδημαϊκό έτος 2020/2021 φοιτούσαν σε ακαδημαϊκά ιδρύματα της Κύπρου και οι οικογένειες των οποίων έχουν ως μόνιμη διαμονή τους την Ελλάδα.

Αφορά επίσης φοιτητές ή φοιτήτριες από την Κύπρο, που κατά το ακαδημαϊκό έτος 2020/2021 φοιτούσαν σε ακαδημαϊκά ιδρύματα της Κύπρου ή του εξωτερικού και οι οικογένειες των οποίων έχουν επαναπατρισθεί.

Οι αιτήσεις παραδίδονται μόνο στα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη (ΚΕΠ), Λευκωσίας (1): Γεωργίου Σεφέρη, στην Έγκωμη (πρώην γραφεία Αρχής Κρατικών Εκθέσεων), (2): Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄ 36, στη Λεμεσό στην οδό Σπύρου Αραούζου 21, στην Αμμόχωστο στην Ελευθερίας 83, Δερύνεια, στη Λάρνακα στη Σπύρου Κυπριανού 42, στην Πάφο στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου 62, στην Πόλη Χρυσοχούς στην Ευαγόρα Παλληκαρίδη 1 στο Πελένδρι , Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ 70 και Κολόσσι, Οδός Αμμοχώστου 67.

Επίσης, μπορούν να παραδοθούν στα ακόλουθα Κέντρα Πολίτη (ΚΕΠΟ): Επαρχιακό Ταχυδρομικό Γραφείο Λευκωσίας, Προδρόμου 100, Επαρχιακό Ταχυδρομικό Γραφείο Λεμεσού, 16ης Ιουνίου, Επαρχιακό Ταχυδρομικό Γραφείο Λάρνακας, Πλατεία Βασιλέως Παύλου, Επαρχιακό Ταχυδρομικό Γραφείο Πάφου, Αριστοτέλη Σάββα, Ταχυδρομικό Γραφείο Αγρού και Ταχυδρομικό Γραφείο Κακοπετριάς.

Η Υπηρεσία δεν θα δέχεται αιτήσεις και δικαιολογητικά μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.Η τελευταία ημερομηνία υποβολής αιτήσεων ορίζεται η Πέμπτη, 16 Δεκεμβρίου 2021.

Σημειώνεται ότι ελλιπείς ή εκπρόθεσμες αιτήσεις θα απορρίπτονται. Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να προμηθεύονται τα έντυπα των αιτήσεων τα οποία είναι ήδη διαθέσιμα στον ιστότοπο του ΥΠΠΑΝ www.moec.gov.cy/ypiresia_foititikis_merimnas/entypa.html.

Η ΥΦΜ, πέραν των πρωτότυπων, θα αποδέχεται και αντίγραφα των απαραίτητων δικαιολογητικών που πρέπει να επισυνάπτονται στην αίτηση.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share