Home Featured Άσκηση Πυροσβεστικής με σενάριο τροχαίο σε περιοχή της Πόλης Χρυσοχούς

Άσκηση Πυροσβεστικής με σενάριο τροχαίο σε περιοχή της Πόλης Χρυσοχούς

0
Άσκηση Πυροσβεστικής με σενάριο τροχαίο σε περιοχή της Πόλης Χρυσοχούς

Ολοκληρώθηκε η άσκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου με σενάριο τροχαίο και διάσωση από επικλινές έδαφος στην περιοχή.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Ανδρέας Κεττής, Υπεύθυνος Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου, ανέφερε πως σήμερα Παρασκευή παραγμαποιήθηκε στην περιοχή άνω Κυλάδες στην Πόλη Χρυσοχούς από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου άσκηση τροχαίου και διάσωσης από επικλινές έδαφος.

Η άσκηση, πρόσθεσε, γίνεται μέσα στα πλαίσια του προγράμματος διεξαγωγής ασκήσεων ετοιμότητας του Πυροσβεστικού Σταθμού Πόλης Χρυσοχούς σε ένα περιστατικό που αφορά διάσωση σε δύσβατο επικλινές έδαφος που ενδεχέται να υπάρχει αυξημένος κίνδυνος και δυσκολία στο να διεκπαιρεωθεί.

Βασικός σκοπός της άσκησης, εξήγησε ο κ. Κεττής, είναι η εκπαίδευση και η αξιολόγηση των πυροσβεστών του σταθμού πάνω σε ρεαλιστικές συνθήκες εκπαίδευσης, διάσωσης και χρήσης εξειδικευμένης εξάρτησης σε επικλινές έδαφος, ούτως ώστε να γίνουν και να εφαρμοστούν σωστές διαδικασίες για την αντιμετώπιση τέτοιου είδους περιστατικού και να επιβεβαιωθούν οι γνώσεις αλλά και οι δεξιοτεχνίες των ομάδων διάσωσης στην μεθοδολογία που χρειάζεται για τα συγκεκριμένα περιστατικά.

Δύο ασκήσεις στην επαρχία Πάφου την επόμενη εβδομάδα

O κ. Κεττής ανέφερε επίσης πως η Πυροσβεστική Υπηρεσία, μέσα στα πλαίσια των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων της με στόχο την ετοιμότητα, θα διεξάγει επίσης ασκήσεις στην επαρχία Πάφου την επόμενη εβδομάδα.

Η μία άσκηση, η οποία θα πραγματοποιηθει στις 26 Απριλίου, στις 09:00, αφορά πυρκαγιά και διάσωση σε σκάφος αναψυχής στο λιμανάκι Λατσιού, είπε.

Στις 27 Απριλίου, στις 10:00, πρόσθεσε, θα πραγματοποιηθεί άσκηση που αφορά αντιμετώπιση πυρκαγιάς σε βυτιοφόρο μεταφοράς υγραερίου και διάσωση ατόμου στο χώρο στάθμευσης του εστιατορίου LA PLAGE στην Πόλη Χρυσοχούς.

Ως εκ τούτου, είπε, θα υπάρξει κινητοποίηση πυροσβεστικών οχημάτων κατά τις πιο πάνω ημερομηνίες και ώρες, διαβεβαιώνοντας πως δεν συντρέχει κανένας απολύτως λόγος ανησυχίας.

Ασκήσεις της Πυροσβεστικής διεξάγονται σε όλες τις πόλεις, ανέφερε καταληκτικά.

Πηγή:ΚΥΠΕ