Home ΕΙΔΗΣΕΙΣ Άσκηση Πυροσβεστικής στο Λατσί για αντιμετώπιση διαρροής χλωρίου

Άσκηση Πυροσβεστικής στο Λατσί για αντιμετώπιση διαρροής χλωρίου

0
Άσκηση Πυροσβεστικής στο Λατσί για αντιμετώπιση διαρροής χλωρίου

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία μέσα στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων της με στόχο την ετοιμότητα, πραγματοποίησε το πρωί της Πέμπτης άσκηση αντιμετώπισης διαρροής και πυρκαγιάς σε βυτιοφόρο όχημα μεταφοράς επικίνδυνων υλικών και πιο συγκεκριμένα όχημα μεταφοράς χλωρίου.

Η άσκηση πραγματοποιήθηκε στο χώρο στάθμευσης, στο λιμανάκι στο Λατσί και σύμφωνα με τον Υπεύθυνο του Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου, Ανδρέα Κεττή, στέφθηκε με επιτυχία.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Κεττής ανέφερε πως στη βάση του σεναρίου της άσκησης, η πυρκαγιά και η διαρροή προκλήθηκαν όταν μετά από εφοδιασμό με χλώριο στην Μονάδα Επεξεργασίας Λυμάτων, ο οδηγός του βυτιοφόρου, στην προσπάθειά του να το μετακινήσει με όπισθεν ταχύτητα, προσέκρουσε σε περιτοίχισμα της μονάδας.

Ακόμη, στο σενάριο προβλεπόταν πως ο οδηγός του βυτιοφόρου, στην προσπάθεια του να κατασβήσει την φωτιά με πυροσβεστήρα, εισέπνευσε αναθυμιάσεις χλωρίου με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις του και να βρεθεί στο έδαφος.

Βάση του σεναρίου, συνέχισε ο κ. Κεττής, υπήρξε άμεση ανταπόκριση από τον Σταθμό Πόλης Χρυσοχούς με δύο πυροσβεστικά οχήματα, συμπεριλαμβανομένου και εξοπλισμό επικίνδυνων υλικών και ταυτόχρονα ενημερώθηκε ο πυροσβεστικός σταθμός Πάφου για να υποστηρίξει την όλη επιχείρηση ως επίσης και η Υπηρεσία Ασθενοφόρων.

Ο κ. Κεττής σημείωσε πως η άσκηση εντάσσεται στα πλαίσια των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων που διοργανώνει η πυροσβεστική αυτό το διάστημα με στόχο να εκπαιδευτούν σε διάφορα εξειδικευμένα θέματα, αλλά και για να διατηρείται σε εγρήγορση και ετοιμότητα το προσωπικό.

Είπε πως στην επαρχία Πάφου προγραμματίζονται και άλλες ασκήσεις εκτός του πυροσβεστικού σταθμού Πόλης Χρυσοχούς. Η μία συμπλήρωσε έχει να κάνει με άσκηση πυρκαγιάς σε βυτιοφόρο μεταφοράς υγραερίου, η άλλη με άσκηση διάσωσης από επικλινές έδαφος, ως επίσης και άσκηση κατάσβεσης πυρκαγιάς σε πλοίο.

Πρόσθεσε τέλος πως οι ημερομηνίες της διεξαγωγής των ασκήσεων θα ανακοινωθούν από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου.

Πηγή:ΚΥΠΕ