X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣ«Βάρβαρη ενέργεια» η καταστροφή του υδροηλεκτρικού σταθμού, είπε ο Πούτιν

«Βάρβαρη ενέργεια» η καταστροφή του υδροηλεκτρικού σταθμού, είπε ο Πούτιν

Τηλεφωνική συνομιλία για διμερή και διεθνή ζητήματα είχαν ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, και μεταξύ των θεμάτων που συζήτησαν ήταν και η χθεσινή καταστροφή του υδροηλεκτρικού φράγματος στην κοίτη του Δνείπερου και στο ύψος της πόλης Νόβα Καχόφκα της Ουκρανίας.

Ο κ. Πούτιν διαπίστωσε κατά τη διάρκεια της συνομιλίας «ότι η Κυβέρνηση του Κιέβου με υποκίνηση από τους δυτικούς καθοδηγητές τους συνεχίζουν να ποντάρουν επικίνδυνα στην κλιμάκωση των εχθροπραξιών, διαπράττουν εγκλήματα πολέμου, χρησιμοποιούν ανοιχτά τρομοκρατικές μεθόδους, οργανώνουν δολιοφθορές στο ρωσικό έδαφος», όπως μεταφέρει την τοποθέτησή του η υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου, όπου αναδεικνύεται ως «σαφές παράδειγμα» αυτής της δραστηριότητας «η βάρβαρη ενέργεια της καταστροφής του υδροηλεκτρικού σταθμού Καχόφσκαγια στην περιοχή της Χερσώνας, η οποία οδήγησε σε μεγάλης κλίμακας περιβαλλοντική και ανθρωπιστική καταστροφή».

Κατά την ανακοίνωση του Κρεμλίνου «οι δύο πλευρές εξέφρασαν τη βεβαιότητα ότι η πολύπλευρη και αμοιβαία επωφελής εταιρική σχέση σε διάφορους τομείς θα συνεχίσει να αναπτύσσεται δυναμικά. Στο πλαίσιο αυτό επισημάνθηκε η δέσμευση στη συνεπή υλοποίηση κοινών έργων στους τομείς της ενέργειας, του εμπορίου και του τουρισμού», ενώ όπως ανακοινώθηκε «συμφωνήθηκε να διατηρηθεί τακτικός προσωπικός διάλογος» και να υπάρξει «περαιτέρω συντονισμός σε πολυμερείς οργανισμούς».

Νωρίτερα ο Ρώσος Υπουργός Ενέργειας Νικολάι Σουλγκίνοφ είχε κάνει λόγο για «επιτάχυνση της επίλυσης του ζητήματος» δημιουργίας ενός κόμβου πώλησης φυσικού αερίου στα σύνορα της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ένα σχέδιο, που πρότεινε ο Βλαντίμιρ Πούτιν τον Οκτώβριο του 2022, με σκοπό να αποτελέσει μεταξύ άλλων μια «εναλλακτική λύση έναντι άλλων κέντρων τιμολόγησης του φυσικού αερίου στην Ευρώπη», όπως επισημαίνει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο η Τουρκία είχε προγραμματίσει να συζητήσει έναν τέτοιο κόμβο με πιθανά κράτη μέλη τον Φεβρουάριο, αλλά η σχετική διάσκεψη αναβλήθηκε λόγω του καταστροφικού σεισμού στα νοτιοανατολικά της χώρας. «Αν και χρονικές προθεσμίες δεν έχουν οριστεί, η εργασία ήδη προχωρά» δήλωσε ο κ. Σουλγκίνοφ, ενώ λίγους μήνες νωρίτερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είχε δηλώσει ότι «σε πολύπλοκα έργα όπως ένας κόμβος φυσικού αερίου, οι χρονικές καθυστερήσεις είναι αναπόφευκτες», αλλά όπως είχε διαβεβαιώσει, η ρωσική πλευρά προτίθεται να συνεχίσει να εργάζεται για την υλοποίησή του.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share