X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣBitcoin: Μεγάλες Εταιρείες Ενέργειας μετατρέπονται σε σημαντικούς παίκτες της Αγοράς Κρυπτονομισμάτων

Bitcoin: Μεγάλες Εταιρείες Ενέργειας μετατρέπονται σε σημαντικούς παίκτες της Αγοράς Κρυπτονομισμάτων

Η Beowulf ανήκει σε μία μικρή μερίδα εταιρειών ενέργειας οι οποίες ανακάλυψαν το Bitcoin mining μέσω των πελατών τους πριν την κατασκευή των δικών τους υποδομών, μαζί με τις CleanSpark Inc, Stronghold Digital Mining Inc και Iris Energy Ltd.

Με περιορισμένη έκθεση στην ευμετάβλητη αγορά των κρύπτο και διευρυμένα περιθώρια κέρδους, οι εταιρείες ενέργειας φαίνεται πως μετατρέπονται σε σημαντικούς παίκτες της αγοράς κρυπτονομισμάτων.

Αν και οι miners των κρύπτο έχουν κέρδη 5 σεντ/κιλοβάτ, οι εταιρείες με άμεση πρόσβαση σε ηλεκτρικό απολαμβάνουν πολύ μεγαλύτερα κέρδη, σύμφωνα με τον CEO της Stronghold, Gregory Beard, αφού αποφεύγουν το κόστος του μεσάζοντα παρόχου ενέργειας.

Η επιπλέον κερδοφορία αυτή ενδέχεται να τους προσφέρει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, ιδιαίτερα τη στιγμή που τα περιθώρια κέρδους στη δύσκολη αγορά Bitcoin έχουν αρχίσει να περιορίζονται.

Η τιμή του Bitcoin βρίσκεται ακόμα 40% υπό του υψηλού Νοεμβρίου.

Ωστόσο ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει αυξήσει περαιτέρω το κόστος ενέργειας, συρρικνώνοντας τα κέρδη των ενεργοβόρων εταιρειών του τομέα των κρυπτονομισμάτων περαιτέρω.

Σε πάσα περίπτωση, οι Bitcoin miners πληρώνουν τις εταιρείες ενέργειας για τηνκατασκευή, συντήρηση και λειτουργία των data centers τους.

Το κόστος αυτό έχει αυξηθεί μετά την περσινή απαγόρευση της εξόρυξης κρυπτονομισμάτων στην Κίνα.

Το δίκτυο των bitcoin είναι προγραμματισμένο να αποδίδει ένα συγκεκριμένο ποσοστό αμοιβών για την επίλυση των αλγορίθμων του. Όσο περισσότερη υπολογιστική ισχύ έχει ένα γκρουπ εξορυκτών, τόσο μεγαλύτερη είναι και η πιθανότητα πως θα λάβει την ανταμοιβή σε bitcoin αυτή.

Οι πρωτοπόρες εταιρείες στο συγκεκριμένο κλάδο, όπως Marathon και Riot Blockchain παραμένουν κυρίαρχες στην αγορά σε ό,τι αφορά την υπολογιστική ισχύ.

Επιπλέον πλεονέκτημα για τις εταιρείες ενέργειας, όμως, αποτελεί το γεγονός πως σε αντίθεση με πολλές εξορυκτικές, θα θελήσουν να πουλήσουν τα κρυπτονομίσματά τους αντί να τα αποθηκεύουν ως μορφή πλούτου.

Πηγή:Bloomberg

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share