X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣBitcoin: Διαπραγματεύεται να διατηρηθεί στα 21.362 δολάρια με τη συνολική του Κεφαλαιοποίηση...

Bitcoin: Διαπραγματεύεται να διατηρηθεί στα 21.362 δολάρια με τη συνολική του Κεφαλαιοποίηση να βρίσκεται στα 408 Δισεκατομμύρια Ευρώ

Το Bitcoin προσπαθεί να διατηρηθεί στα επίπεδα των 22.000 δολαρίων

Μάλιστα καταγράφει πτώση σχεδόν 53,6% από τις αρχές του 2022, ενώ χάνει 67% από το υψηλό ρεκόρ των 69.000 δολαρίων που ήταν τον Νοέμβριο του 2021.

Η πίστη στην ανάκαμψη των παγκόσμιων μετοχών από τα χαμηλά του Ιουνίου αρχίζει να κλονίζεται λόγω της δέσμευσης της Fed να αυξήσει περαιτέρω τα επιτόκια.

Η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ, η Federal Reserve, εκτιμάται πως θα αυξήσει τα επιτόκια του δολαρίου κατά 50 μονάδες βάσης στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου.

Κύριοι παράγοντες που εξωθούν τη Fed σε νέα σκλήρυνση της νομισματικής της πολιτικής είναι οι εντεινόμενες προσδοκίες για περαιτέρω επιτάχυνση του πληθωρισμού και προπαντός η κλιμακούμενη ανησυχία για το ενδεχόμενο να οδηγείται η αμερικανική οικονομία σε ύφεση.

Στη διαπίστωση αυτή κατατείνουν οι εκτιμήσεις των περισσότερων οικονομολόγων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters, η οποία διεξήχθη την προηγούμενη εβδομάδα, από τις 16 έως και τις 19 Αυγούστου.

Στην πλειονότητά τους οι οικονομολόγοι υπογράμμισαν ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος που απειλεί αυτή τη στιγμή την αμερικανική οικονομία είναι το ενδεχόμενο περαιτέρω κλιμάκωσης των πληθωριστικών πιέσεων. Κατά συνέπεια, θεωρούν πιθανότερη επιλογή της ομοσπονδιακής τράπεζας μια αύξηση των επιτοκίων κατά μισή ποσοστιαία μονάδα. Οι προβλέψεις τους κατατείνουν, έτσι, στην ίδια εκτίμηση με αυτήν που είχε καταγραφεί και στην αμέσως προηγούμενη δημοσκόπηση, ότι το βασικό επιτόκιο της Fed θα διαμορφωθεί τώρα στο 2,75% με 3%.

Στην υπερδύναμη ο πληθωρισμός παραμένει στα υψηλότερα επίπεδα που έχουν σημειωθεί τα τελευταία σαράντα χρόνια, παρά την προσωρινή αποκλιμάκωση που φάνηκε να παρουσιάζουν οι πληθωριστικές πιέσεις τον προηγούμενο μήνα.

Ως εκ τούτου η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ προσανατολίζεται σε νέα αύξηση επιτοκίων κατά 50 μ.β. τον Σεπτέμβριο.

 

 

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share