X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣBitcoin: Πτώση της τάξεως του 7% στα 20.000 Δολάρια, μετά την ανακοίνωση...

Bitcoin: Πτώση της τάξεως του 7% στα 20.000 Δολάρια, μετά την ανακοίνωση του πληθωρισμού

Οι επενδυτές αναμένουν η Fed να προχωρήσει επιθετικά στην αύξηση επιτοκίων και πωλούν περιουσιακά στοιχεία που ενέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο.

Πτωτικά κινείται το bitcoin, ακολουθώντας τις πιέσεις που δέχεται η Wall Street, μετά την ανακοίνωση για υψηλότερο από τον αναμενόμενο πληθωρισμό τον Αύγουστο.

Το κρυπτονόμισμα σημείωσε πτώση της τάξης του  7,31% στα 20.804,00 δολάρια, σύμφωνα με την Coin Metrics.

Το ράλι, το οποίο επανέφερε το δημοφιλές κρυπτονόμισμα πάνω από το βασικό ψυχολογικό επίπεδο των 20.000 δολαρίων την περασμένη εβδομάδα, ωθήθηκε από την υποχώρηση του αμερικανικού δολαρίου ενόψει της έκθεσης για τον πληθωρισμό της Τρίτης, η οποία αναμενόταν να δείξει ότι ο πληθωρισμός υποχωρεί.

Η πολυαναμενόμενη αναβάθμιση του λογισμικού του Ethereum έδωσε επίσης ώθηση στην τιμή του ψηφιακού νομίσματος.

Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό

Ωστόσο, τα στοιχεία του ΔΤΚ του Αυγούστου έδειξαν ότι ο πληθωρισμός αυξήθηκε σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ακόμη και όταν οι τιμές του φυσικού αερίου υποχώρησαν. Το αμερικανικό δολάριο σημείωσε άλμα και οι μετοχές υποχώρηση, καθώς η Wall Street αναμένει πιο επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι επενδυτές επιχειρούν να πουλήσουν τα περιουσικά στοιχεία που ενέχουν μεγάλο ρίσκο, όπως είναι τα κρυπτονομίσματα.

Ο Ether, το token που τρέχει στο Ethereum, υποχώρησε επίσης περισσότερο από 6%  ενόψει της πολυαναμενόμενης συγχώνευσης, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί κάποια στιγμή μεταξύ 13-15 Σεπτεμβρίου.

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share