X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣBitcoin: «Βουτιά» σχεδόν 9% και «καπνός» 129 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την Αγορά...

Bitcoin: «Βουτιά» σχεδόν 9% και «καπνός» 129 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την Αγορά Κρυπτονομισμάτων

129 δισεκατομμύρια δολάρια εξανεμίστηκαν από την αγορά κρυπτονομισμάτων, σύμφωνα με στοιχεία από το CoinMarketCap, καθώς το Bitcoin υποχωρούσε σχεδόν κατά 9% το μεσημέρι της Παρασκευής. Απώλειες καταγράφουν και άλλα κρυπτονομίσματα όπως το Ether και το XRP, με απώλειες άνω του 7,8%.

Η εξέλιξη δεν εκπλήσσει αφού το ισχυρότερο κρυπτονόμισμα στον κόσμοακολουθεί σταθερά εδώ και μήνες την κατεύθυνση των χρηματιστηριακών δεικτών και χθες το κλίμα ήταν ζοφερό σστη Wall Street, όπου ο Dow Jones έχασε περισσότερες από 1.000 μονάδες σημειώνοντας τη χειρότερη ημερήσια πτώση του από το 2020.

Ωστόσο είχαν προηγηθεί κέρδη σε υψηλό διετίας στις συναλλαγές του Bitcoin, αφότου ο επικεφαλής της Fed, Τζερόμ Πάουελ καθησύχασε τους επενδυτές ανακοινώνοντας ότι η Κεντρική Τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών δεν εξετάζει ιδιαίτερα επιθετική πολιτική επιτοκίων.

Στη συνέχεια,ο δείκτης του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης Dow Jones έχασε 3,53% στις 32.857 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε κατά 4,99% στις 12.317 μονάδες.

Το χθεσινό sell-off ήταν ευρύ, με περισσότερο από το 80% των μετοχών του S&P 500 να υποχωρούν. Οι μεγάλες μετοχές τεχνολογίας δέχθηκαν τις μεγαλύτερες πιέσεις, με τη μητρική του Facebook, Meta, και την Amazon να υποχωρούν κατά 5,8% και 7,1%, αντίστοιχα. Η Microsoft σημείωσε πτώση 4,7%, ενώ η Salesforce υποχώρησε 6,3%.

O Vijay Ayyar, αντιπρόεδρος στο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Luno δήλωσε στο CNBC ότι το Βitcoin «έχασε ένα βασικό επίπεδο» όταν έπεσε κάτω από τα 37.500 δολάρια και αυτό θα μπορούσε να υποδηλώνει «μια κίνηση πολύ χαμηλότερα» τις επόμενες ημέρες.

Πηγή:http://www.ertnews.gr

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share