Home Featured Βραβεία Καλών Πρακτικών Εταιρικής Βιωσιμότητας και Υπευθυνότητας 2023

Βραβεία Καλών Πρακτικών Εταιρικής Βιωσιμότητας και Υπευθυνότητας 2023

0
Βραβεία Καλών Πρακτικών Εταιρικής Βιωσιμότητας και Υπευθυνότητας 2023

Τελετή απονομής των Βραβείων Καλών Πρακτικών Εταιρικής Βιωσιμότητας και Υπευθυνότητας, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 15ου Συνεδρίου Εταιρικής Βιωσιμότητας και Υπευθυνότητας, το οποίο συνδιοργάνωσε το CSR Cyprus με την ΙΜΗ, την Παρασκευή 7 Ιουλίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των διοργανωτών, στόχος του θεσμού είναι η ανάδειξη και επιβράβευση επιχειρηματικών πρωτοβουλιών που έχουν κοινωνικά/περιβαλλοντικά και επιχειρηματικά οφέλη και μπορούν κατ’ επέκταση να αποτελέσουν παραδείγματα υιοθέτησης αντίστοιχων προσεγγίσεων και από άλλες επιχειρήσεις.

Ο θεσμός των βραβείων, που διεξάγονται κάθε δύο χρόνια, αποτελεί πρωτοβουλία του CSR Cyprus και φέτος, όπως και το 2021, διοργανώθηκε σε συνεργασία με την Υπηρεσία Συνεργατικών Εταιρειών και Κοινωνικών Επιχειρήσεων, που αποτελεί την αρμόδια δημόσια αρχή για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη.

Τους νικητές ανέδειξε πενταμελής επιτροπή αξιολόγησης, ενώ τα γλυπτά για τους νικητές φιλοτέχνησε ο καταξιωμένος Κύπριος εικαστικός καλλιτέχνης Νικόλας Λαδόμματος.

Το βραβείο Καλής Πρακτικής Εταιρικής Βιωσιμότητας και Υπευθυνότητας, στην κατηγορία «Μεγάλες Επιχειρήσεις», απονεμήθηκε στη CYTA για την πρακτική «Ανάπτυξη Κουλτούρας για Ολιστική Διαχείριση Αποβλήτων». Το βραβείο, που απένειμε ο Έφορος Συνεργατικών Εταιρειών και Κοινωνικών Επιχειρήσεων Κύπρος Πρωτόπαπας, παρέλαβε η Επικεφαλής του Τμήματος Βιώσιμης Ανάπτυξης, Αλίκη Δράκου.

Έπαινο στην κατηγορία «Μεγάλες Επιχειρήσεις» εξασφάλισε το Aphrodite Hills Resorts, για την πρακτική «Game-Changing Practices for the Support of the Environment and the Community». Τον έπαινο, που απένειμε ο Έφορος Συνεργατικών Εταιρειών, παρέλαβε η Sports Marketing Manager, Χρύσω Ιάσωνος.

Έπαινο στην Κατηγορία «Μεσαίες Επιχειρήσεις» απέσπασε το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λάρνακας, για την πρακτική «Παραγωγή βιολογικής λάσπης και παραχώρησή της στη γεωργοκτηνοτροφία». Τον έπαινο παρέλαβε η Υπεύθυνη Δημόσιων Σχέσεων και Προβολής του ΣΑΛ, Μαρία Δημητρίου. Απονεμήθηκε από τη Γενική Διευθύντρια της Κυπριακής Εταιρείας Πιστοποίησης, Αθηνά Παναγιώτου.

Στην Κατηγορία «Μικρές Επιχειρήσεις» το βραβείο Καλής Πρακτικής, που απέσπασε ο οργανισμός Reset, για τη δράση του «ΑCCESS4All Festival Cyprus», παρέλαβε η Διευθύνουσα Σύμβουλος και Συνιδρύτρια του Reset, Ελίζα Πατούρη. Απονεμήθηκε από την Business Development Manager του CSR Hellas, Aριάδνη Στάγκου-Μπελλ.

Έπαινο στην ομώνυμη κατηγορία εξασφάλισε το Center for Social Innovation – CSI, για τη «Χάρτα Διαφορετικότητας Κύπρου». Τον έπαινο παρέλαβε η Κατερίνα Θεοδωρίδου, Director, R&D and Project Management του CSI. Aπονεμήθηκε από τη Χρυσοθέμη Βαλανίδου Θωμά, Διευθύντρια της Κυπριακής Εταιρείας Meridian Gaming (CY) LTD, μίας εκ των χορηγών εταιρειών του Συνεδρίου.

Πηγή:ΚΥΠΕ