X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΔε θα γίνει ανεκτή η εκμετάλλευση του ΓεΣΥ, είπε ο Υπουργός Υγείας

Δε θα γίνει ανεκτή η εκμετάλλευση του ΓεΣΥ, είπε ο Υπουργός Υγείας

Συμπεριφορές όπως αυτές που διερευνώνται σε βάρος της γιατρού η οποία τέθηκε χθες υπό διήμερη κράτηση για υπόθεση εικονικής χειρουργικής επέμβασης σε ασθενή, δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλας, ο οποίος αναμένει ενημέρωση από τον ΟΑΥ.

Σε δηλώσεις στη Λεμεσό για το θέμα, ο κ. Χατζηπαντέλας είπε πως «το συγκεκριμένο θέμα είναι ένα θέμα που το χειρίζεται ο ΟΑΥ από την πρώτη στιγμή, από τον οποίον έχουμε ζητήσει ενημέρωση και αναμένουμε».

«Νοουμένου ότι υπάρχουν κάποια παραπτώματα, να τιμωρηθούν αναλόγως», τόνισε και υπογράμμισε ότι «από την πρώτη στιγμή είχαμε πει ότι δεν θα ανεχθούμε οποιεσδήποτε συμπεριφορές παρόμοιες με αυτήν που φαίνεται να έχει γίνει».

Σε ερώτηση κατά πόσο υπάρχουν γιατροί που εκμεταλλεύονται το σύστημα, ο Υπουργός Υγείας απάντησε πως το θέμα «πρέπει να το δούμε πολύ σοβαρά, πολύ ζεστά και θεωρώ ότι μπορεί να υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις».

Στόχος μας ως Υπουργείο Υγείας, συνέχισε, «είναι να υπάρξει έλεγχος όλων αυτών των γιατρών, ώστε αν υπάρχουν παρόμοια περιστατικά, να μπορούμε να τα βρούμε αμέσως και να μην περιμένουμε από πολίτες να τα καταγγείλουν».

Σημειώνεται ότι αύριο λήγει το διάταγμα κράτησης της 36χρονης γιατρού και σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, αναμένεται να αφεθεί ελεύθερη μέχρι την ολοκλήρωση του φακέλου της υπόθεσης και της γνωμάτευσης από τη Νομική Υπηρεσία.

Ερωτηθείς επίσης για το θέμα της θεραπείας της μικρής Τουρκοκύπριας Άσια που πάσχει από νωτιαία μυϊκή ατροφία, ο κ. Χατζηπαντέλας απάντησε ότι, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση που είχε, ο φάκελος της βρίσκεται στο γραφείο του «και θα δοθεί μια έγκριση για να γίνει αυτή η θεραπεία».

Σχολιάζοντας επίσης καταγγελία στο κρατικό ραδιόφωνο, ότι δεν επιτράπηκε σε οροθετική ασθενή να τύχει περίθαλψης μετά από τραυματισμό, σε ιδιωτική κλινική της Λεμεσού, ο Υπουργός ανέφερε ότι αυτό είναι ένα θέμα που προβληματίζει και ήδη έχει ζητηθεί διερεύνηση του.

Υπενθύμισε δε ότι, όπως έχει ανακοινωθεί, σύντομα θα επισκεφθεί τη Γρηγόριο κλινική στη Λάρνακα, για να μιλήσει με το προσωπικό και με ασθενείς, «για να μάθω από πρώτο χέρι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν».

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share