X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΔεύτερη πρόσκληση για συμμετοχή ξενοδοχείων στο «Σχέδιο Ενίσχυσης Εγχώριου Τουρισμού»

Δεύτερη πρόσκληση για συμμετοχή ξενοδοχείων στο «Σχέδιο Ενίσχυσης Εγχώριου Τουρισμού»

Το Υφυπουργείο Τουρισμού ανακοίνωσε την Τετάρτη τη δεύτερη πρόσκληση για συμμετοχή επιπρόσθετων ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και τουριστικών καταλυμάτων στο «Σχέδιο Ενίσχυσης Εγχώριου Τουρισμού», η διάρκεια του οποίου επεκτάθηκε μέχρι την 30ή Νοεμβρίου 2021. Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής δήλωσης συμμετοχής στο Σχέδιο είναι η Δευτέρα 30 Αυγούστου, στις 11.00 π.μ.

Το Υφυπουργείο διευκρινίζει οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλουν τη δήλωση συμμετοχής τους εντός της πιο πάνω περιόδου, δεδομένου ότι δεν θα γίνονται αποδεκτές εκπρόθεσμες αιτήσεις.

Προσθέτει ότι στο Σχέδιο μπορούν να συμμετάσχουν Τουριστικά Καταλύματα (Ξενοδοχεία, Οργανωμένα Διαμερίσματα, Τουριστικά Χωριά, Αγροτουριστικά Καταλύματα) τα οποία δύνανται να προσφέρουν για την περίοδο από την 1η Σεπτεμβρίου 2021 μέχρι και 30ή Νοεμβρίου 2021 μέγιστη τιμή 60 ευρώ (περιλαμβανομένου του ΦΠΑ) για δίκλινο δωμάτιο, με πρόγευμα, ανά ημέρα, με ελάχιστη παραμονή τα 2 βράδια. Το Σχέδιο προβλέπει, επίσης, την κάλυψη του 35% του κόστους διαμονής από το Υφυπουργείο.

Αναφέρεται ότι δικαιούχοι του Σχεδίου για την περίοδο από την 1η Σεπτεμβρίου 2021 μέχρι την 30ή Νοεμβρίου 2021 είναι όλοι οι μόνιμα διαμένοντες στο νησί, οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση ή έχουν αναρρώσει από τον ιό μέχρι και 180 μέρες πριν την παραμονή τους στο κατάλυμα, ενώ τα άτομα κάτω των 16 ετών, που δεν έχουν εμβολιαστεί, θα πρέπει να εξασφαλίζουν απόδειξη αρνητικής εξέτασης ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου για την ασθένεια του COVID-19, με τη δειγματοληψία να έχει πραγματοποιηθεί εντός 72 ωρών.

Διευκρινίζεται περαιτέρω ότι για τα πιο πάνω, οι δικαιούχοι θα πρέπει να προσκομίσουν, σε έντυπη μορφή, τα σχετικά αποδεικτικά κατά την άφιξή τους στο κατάλυμα της επιλογής τους.

Οι επιχειρήσεις μπορούν να υποβάλουν σχετική δήλωση, η οποία βρίσκεται αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Υφυπουργείου Τουρισμού www.tourism.gov.cy (στήλη Ανακοινώσεις).

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share