X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΔεκαεπτά χρόνια μετά το δυστύχημα ΗΛΙΟΣ δεν υλοποιήθηκαν ακόμα οι συστάσεις του...

Δεκαεπτά χρόνια μετά το δυστύχημα ΗΛΙΟΣ δεν υλοποιήθηκαν ακόμα οι συστάσεις του πορίσματος, λέει το FSF-MED

Την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι δεκαεπτά χρόνια μετά το δυστύχημα της HELIOS, μία από τις πιο σημαντικές συστάσεις που περιέχονται στο Πόρισμα της Διερευνητικής Επιτροπής, δηλαδή η αναδιάρθρωση και η βελτίωση του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας τόσο σε θεσμικό όσο και εποπτικό πλαίσιο, δεν υλοποιήθηκε αποτελεσματικά μέχρι τώρα, παρά τις προσπάθειες του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων τα τελευταία δύο χρόνια, εκφράζει το «Μεσογειακό Ίδρυμα Ασφάλειας Πτήσεων – FSF-MED».

Σε ανακοίνωση του το FSF-MED χαιρετίζει τις προσπάθειες αυτές και είναι έτοιμο να συμβάλει στα πλαίσια του Μνημονίου Συνεργασίας που υπέγραψε πρόσφατα με το Υπουργείο.

Σε δηλώσεις του, ο Εκτελεστικός Διευθυντής του FSF-MED Χρίστος Πέτρου, εκφράζει την ανάγκη όπως το Κράτος εκπονήσει άμεσα μια ολοκληρωμένη «Εθνική Στρατηγική Αερομεταφορών», η οποία πέραν της βελτίωσης και αναδιάρθρωσης του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας, θα πρέπει να περιλαμβάνει και άλλες σημαντικές πτυχές όπως την αποτελεσματική αντιμετώπιση των παρανομιών της Τουρκίας στο FIR Λευκωσίας, την ανάπτυξη του τομέα των αερομεταφορών στην Κύπρο, την περιφερειακή συνεργασία, την προσέλκυση επενδύσεων και άλλα.

Παράλληλα, επαναλαμβάνει την θέση του ότι η ασφάλεια πτήσεων δεν πρέπει ποτέ να θεωρείται ως δεδομένη και ότι θα πρέπει να είναι η προτεραιότητα όλων που εμπλέκονται στις αερομεταφορές. Τονίζει επίσης, ότι το αεροπλάνο συνεχίζει να είναι το πλέον ασφαλές μεταφορικό μέσο και ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται παγκόσμια πέραν των 40 εκατομμυρίων πτήσεων που μεταφέρουν με ασφάλεια 4.2 δισεκατομμύρια άτομα.

Με την ευκαιρία της επετείου του τραγικού δυστυχήματος της πτήσης 522 της HELIOS στις 14-8-2005, όπως κάθε χρόνο το «Μεσογειακό Ίδρυμα Ασφάλειας Πτήσεων – FSF-MED», εκφράζει την λύπη και αλληλεγγύη του προς τις οικογένειες των θυμάτων.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share