X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΔεκτός από τον Βασιλιά Κάρολο στο Ουίνδσορ ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Δεκτός από τον Βασιλιά Κάρολο στο Ουίνδσορ ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Δεκτός από τον Βασιλιά Κάρολο Γ’ στο Κάστρο του Ουίνδσορ έγινε ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του.

Πρόκειται για τη δεύτερη συνάντηση την δύο ανδρών μετά την επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στο βασιλικό κτήμα του Dumfries House στη Σκωτία τον Απρίλιο, κατόπιν πρόσκλησης του τότε ακόμα διαδόχου, Πρίγκιπα της Ουαλίας.

Το μεσημέρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ο κεντρικός ομιλητής κατά την πρώτη ημέρα εργασιών του διήμερου Ελληνικού Επιχειρηματικού Συνεδρίου που συνδιοργανώνει στο Λονδίνο το Χρηματιστήριο Αθηνών και η Morgan Stanley.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός έκανε αναφορά στις μεταρρυθμίσεις και στην ισχυρή οικονομική επίδοση που έχουν βάλει την οικονομία σε μακροπρόθεσμη τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης, όπως είπε. Μίλησε επίσης για τη στήριξη προς τα μεσαία και ασθενέστερα στρώματα εν μέσω πανδημίας και ενεργειακής ακρίβειας.

Σε ό,τι αφορά την ενεργειακή κρίση ως αποτέλεσμα του πολέμου στην Ουκρανία, επανέλαβε ότι χρειάζεται μια ευρωπαϊκή λύση, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στην αξιοποίηση από την Ελλάδα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και στο στόχο της κυβέρνησής του να μετατραπεί η χώρα σε περιφερειακό κόμβο ενέργειας.

Αναφορικά με τις επερχόμενες εκλογές, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι χρειάζονται δύο πλήρεις θητείες για να αλλάξει η πορεία της χώρας και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι το κόμμα του θα πετύχει αυτοδυναμία στις εκλογές του 2023.

Όπως πρόσθεσε, εφόσον γίνει αυτό αναμένει «έκρηξη» περαιτέρω επενδύσεων καθώς θα υπάρχει η προοπτική μιας ακόμα τετραετίας με σταθερή διακυβέρνηση.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, ο Έλληνας Πρωθυπουργός είχε συνάντηση με επενδυτές και στελέχη επιχειρήσεων που εδρεύουν στη Βρετανία.

Αργότερα το βράδυ ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει στο LSE για τη βιωσιμότητα της ελληνικής ανάκαμψης, τις μεταρρυθμίσεις, το όραμά του για τη χώρα ενόψει εκλογών, αλλά και για το γεωπολιτικό τοπίο στην Ανατολική Μεσόγειο και στην Ευρώπη.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share