Home Featured Δεν αυστηροποιούνται προς τα παρόν τα μέτρα κατά του κορωνοϊού, δήλωσε ο Υπουργός Υγείας

Δεν αυστηροποιούνται προς τα παρόν τα μέτρα κατά του κορωνοϊού, δήλωσε ο Υπουργός Υγείας

0
Δεν αυστηροποιούνται προς τα παρόν τα μέτρα κατά του κορωνοϊού, δήλωσε ο Υπουργός Υγείας

Η αυστηροποίηση των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού είναι κάτι που δεν εξετάζεται αυτή τη στιγμή, δήλωσε την Τρίτη ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλας, ο οποίος είπε πως το Υπουργείο θα παρακολουθεί στενά την επιδημιολογική εικόνα τις επόμενες μέρες και ανάλογα θα αποφασίσει αν θα αυστηροποιηθούν τα μέτρα ή όχι.

Σε δηλώσεις του, μετά από τον εμβολιασμό του Αρχιεπισκόπου Κύπρου με την τρίτη δόση εμβολίου, στην Κρατική Έκθεση στη Λευκωσία, ο Υπουργός Υγείας ανέφερε πως αύξηση των κρουσμάτων των τελευταίων ημερών τους προβληματίζει, ενώ σημείωσε ότι έχει ζητήσει ήδη από το πρωί ενημέρωση από την Ομάδα Ιχνηλάτησης από πού προήλθαν αυτά τα κρούσματα.

Είπε πως όταν θα έχει ακριβή ενημέρωση θα εξεταστεί και το ενδεχόμενο λήψης μέτρων, για να σταματήσουν αυτή την αύξηση.

Σε σχέση με το πλάνο που ανακοινώθηκε για αύξηση των εμβολιασμών τις επόμενες μέρες, ο Υπουργός Υγείας είπε πως το πλάνο αφορά εμβολιασμούς ηλικιωμένων στο Παλαιχώρι το Σάββατο, ενώ επίσης ανέφερε πως προγραμματίζεται μεγάλος εμβολιασμός σε εμπορικό κέντρο, ο οποίος υπολογίζεται να γίνει 20 Νοεμβρίου, νοουμένου ότι δεν θα υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

«Την ίδια στιγμή», συμπλήρωσε, «μελετούμε να πάμε σε κάποια σχολεία που είναι χαμηλό το ποσοστό εμβολιασμού είτε για να εμβολιάσουμε τους μαθητές, είτε να τους ενημερώσουμε».

Αλλαγές που προωθούνται από ΔΗΣΥ για ΓεΣΥ

Απαντώντας σε ερώτηση, σχετικά με τις αλλαγές στο ΓεΣΥ, που προωθεί ο ΔΗΣΥ, ο Υπουργός Υγείας είπε πως τόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όσο και ο ίδιος «ήταν αρκετές φορές ξεκάθαροι ότι η φιλοσοφία και η αρχιτεκτονική του ΓεΣΥ δεν αλλάζει».

«Από ό,τι ενημερώθηκα προφορικά νομίζω ότι ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ τοποθετήθηκε σήμερα και ανέφερε ότι δεν θα αλλάξει η φιλοσοφία του ΓεΣΥ», είπε ο κ. Χατζηπαντέλας.

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ δήλωσε το πρωί ότι οι διορθωτικές κινήσεις θα αφορούν τα όσα συνέβαιναν με τους Προσωπικούς Ιατρούς, για να αποφεύγονται οι καταχρήσεις, ο Υπουργός Υγείας ανέφερε ότι την περασμένη Παρασκευή είχαν συνάντηση με τον ΟΑΥ με θέμα τη βελτίωση του θέματος με τους Προσωπικούς Ιατρούς.

Όπως είπε, «υπεύθυνος γι’ αυτή τη βελτίωση είναι ο ΟΑΥ», σημειώνοντας πως «το Υπουργείο Υγείας έδωσε τις εισηγήσεις του και από εκεί και πέρα αναμένει από τον ΟΑΥ να αποφασίσει ποιες από αυτές θα εφαρμόσει».

Πηγή:ΚΥΠΕ