X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΔεν ανέχεται καλέσματα για δολοφονία αρχηγού κράτους η Meta σε Facebook και...

Δεν ανέχεται καλέσματα για δολοφονία αρχηγού κράτους η Meta σε Facebook και Instagram

Η Meta Platforms, ιδιοκτήτρια του Facebook, είπε την Κυριακή ότι περιορίζει περαιτέρω την πολιτική εποπτείας περιεχομένου της για την Ουκρανία, για να απαγορεύσει κλήσεις για θάνατο αρχηγού κράτους, σύμφωνα με ένα εσωτερικό σημείωμα της εταιρείας, που είδε το Reuters.

Η κίνηση ήρθε μετά που το Reuters δημοσίευσε την περασμένη βδομάδα ότι η Meta θα επιτρέπει προσωρινά κάποιες αναρτήσεις στο Facebook και το Instagram, που καλούν για τον θάνατο του Ρώσου Προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, ή του Λευκορώσου Προέδρου Αλεξάντερ Λουκασένκο.

Μετά το δημοσίευμα του Reuters, η Meta είπε την Παρασκευή ότι χρειάζεται μία προσωρινή αλλαγή στην πολιτική περιεχομένου της, εφαρμόσιμη μόνο για την Ουκρανία, για να αφήσουν τους χρήστες να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην επίθεση της Ρωσίας.

Την ίδια μέρα, η Ρωσία άνοιξε ποινική υπόθεση ενάντια στην εταιρεία κοινωνικών μέσων. «Πλέον περιορίζουμε την εστίαση για να καταστήσουμε ρητά σαφή την οδηγία ότι δεν πρέπει ποτέ να ερμηνευθεί ως συγκατάθεση της βίας κατά των Ρώσων γενικά”, έγραψε ο Πρόεδρος διεθνών υποθέσεων της Meta Nick Clegg, σε μία ανάρτηση, που είδε το Reuters, στην εσωτερική πλατφόρμα της εταιρείας την Κυριακή.

«Επιπλέον, δεν επιτρέπουμε καλέσματα για δολοφονία αρχηγού κράτους.
Έτσι, για να αφαιρέσουμε οποιαδήποτε ασάφεια σχετικά με τη στάση μας, περιορίζουμε περαιτέρω τις οδηγίες μας για να καταστήσουμε σαφές ότι δεν επιτρέπουμε εκκλήσεις για θάνατο ενός αρχηγού κράτους στις πλατφόρμες μας», είπε ο Clegg.

Η Meta δεν ανταποκρίθηκε αμέσως στο αίτημα για σχόλιο, εκτός των συνήθων ωρών εργασίας. «Αυτές είναι δύσκολες αποφάσεις. Οι περιστάσεις στην Ουκρανία αλλάζουν γρήγορα. Προσπαθούμε να σκεφτόμαστε όλες τις συνέπειες, και να διατηρούμε τις οδηγίες μας υπό συνεχή αναθεώρηση, επειδή το περιεχόμενο εξελίσσεται συνεχώς», είπε ο Clegg.

Δεν θα υπάρχει καμία αλλαγή στις πολιτικές για ρητορική μίσους, όσον αφορά τον ρωσικό λαό, είπε. «Η Meta είναι ενάντια στη Ρωσοφοβία. Δεν ανεχόμαστε καλέσματα για γενοκτονία, εθνική κάθαρση, ή οποιοδήποτε είδος διάκρισης, παρενόχληση ή βία κατά των Ρώσων στην πλατφόρμα μας», πρόσθεσε.

Ο Clegg έγραψε ότι η Meta σχεδιάζει να παραπέμψει τον τρόπο με τον οποίο προσάρμοσε την οδηγία που παρέχει στους συντονιστές περιεχομένου στο ανεξάρτητο εποπτικό συμβούλιο, το οποίο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την πλατφόρμα να απαντήσει σε μερικές από τις πιο δύσκολες ερωτήσεις σχετικά με την ελευθερία της έκφρασης. Η ρυθμιστική αρχή επικοινωνιών της Ρωσίας επέβαλε περιορισμούς στο Instagram της Meta, από τη Δευτέρα. Η Meta είχε προηγουμένως περιορίσει την πρόσβαση στα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης RT και Sputnik στις πλατφόρμες της σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share