Home Featured Δεν είναι «ουσιαστικές» οι συνομιλίες με Κίεβο λέει το Κρεμλίνο, η Komsomolskaya Pravda αναφέρει ότι πλήγηκε από χάκερς

Δεν είναι «ουσιαστικές» οι συνομιλίες με Κίεβο λέει το Κρεμλίνο, η Komsomolskaya Pravda αναφέρει ότι πλήγηκε από χάκερς

0
Δεν είναι «ουσιαστικές» οι συνομιλίες με Κίεβο λέει το Κρεμλίνο, η Komsomolskaya Pravda αναφέρει ότι πλήγηκε από χάκερς

Το Κρεμλίνο εκτίμησε σήμερα ότι οι διαπραγματεύσεις που διεξάγονται με το Κίεβο δεν είναι αρκετά “ουσιαστικές”, αφού ο Ουκρανός Πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε έτοιμος για “συμβιβασμούς”, τους οποίους όμως θα θέσει σε δημοψήφισμα.

“Υπήρξε μια κάποια διαδικασία (διαπραγματεύσεων), όμως θα θέλαμε να ήταν πιο ενεργητική, πιο ουσιαστική”, επεσήμανε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του Κρεμλίνου. Ο Πεσκόφ αρνήθηκε να σχολιάσει τι ακριβώς συζητούν η ρωσική και η ουκρανική αντιπροσωπεία, διότι “αν δημοσιοποιηθούν αυτή την περίοδο τα θέματα, δεν μπορεί παρά να παρεμποδιστεί η διαδικασία διαπραγματεύσεων, η οποία ήδη διεξάγεται με αργούς ρυθμούς και με λιγότερο ουσιαστικό τρόπο από αυτόν που θα επιθυμούσαμε”.

Εξάλλου ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου απέρριψε τις προειδοποιήσεις των ΗΠΑ ότι η Μόσχα ενδέχεται να προετοιμάζει κυβερνοεπιθέσεις σε απάντηση για τις κυρώσεις που της επέβαλε η Δύση και τόνισε ότι η Ρωσία δεν επιδίδεται σε “εγκληματική δράση”.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν κάλεσε χθες Δευτέρα τις αμερικανικές επιχειρήσεις να προστατευθούν από τυχόν κυβερνοεπιθέσεις που θα εξαπολύσει η Ρωσία. “Η Κυβέρνησή μου επαναλαμβάνει την προειδοποίηση, βασιζόμενη στα δεδομένα των υπηρεσιών Πληροφοριών, σύμφωνα με τις οποίες το ρωσικό κράτος εξετάζει διάφορες” πιθανές κυβερνοεπιθέσεις, ανέφερε ο Αμερικανός Πρόεδρος, σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι “η Ρωσική Ομοσπονδία, αντίθετα με πολλές δυτικές χώρες περιλαμβανομένων των ΗΠΑ, δεν επιδίδεται σε κρατική εγκληματική δράση”. Η Ρωσία είχε απορρίψει τον Φεβρουάριο ότι ευθύνεται για κυβερνοεπιθέσεις εναντίον ιστότοπων κυβερνητικών υπηρεσιών και τραπεζών της Ουκρανίας.

Σε μια άλλη εξέλιξη, δημοσιογράφος της εφημερίδας Komsomolskaya Pravda που καλύπτει το Κρεμλίνο δήλωσε ότι η ρωσική εφημερίδα “έπεσε θύμα χάκερς” αναρτώντας δημοσίευμα, το οποίο σβήστηκε αμέσως, σύμφωνα με το οποίο οι νεκροί Ρώσοι στρατιώτες στην Ουκρανία ανέρχονται σε 9.861 και οι τραυματίες σε 16.153, με πηγή στοιχεία του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας.

Ο διαπιστευμένος στο Κρεμλίνο δημοσιογράφος Αλεξάντερ Γκαμόφ δήλωσε ότι το δημοσίευμα είναι “πλαστό”. Ο Γκαμόφ έδωσε αυτήν την εξήγηση κατά την καθημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων από τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, ο οποίος, όμως, δήλωσε ότι δεν είναι σε θέση να σχολιάσει το περιστατικό.

Πηγή:KYΠΕ