X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΔεν εξομαλύνονται οι σχέσεις με Ισραήλ χωρίς λύση δύο κράτων στο Παλαιστινιακό,...

Δεν εξομαλύνονται οι σχέσεις με Ισραήλ χωρίς λύση δύο κράτων στο Παλαιστινιακό, δηλώνει κορυφαίος Σαουδάραβας διπλωμάτης

Η Σαουδική Αραβία δεν θα εξομαλύνει τους δεσμούς με το Ισραήλ ελλείψει λύσης δύο κρατών με τους Παλαιστίνιους, δήλωσε ο κορυφαίος διπλωμάτης της χώρας Φαϊζάλ μπιν Φαρχάν Αλ Σαούντ, σύμφωνα με tweet του Υπουργείου Εξωτερικών την Παρασκευή.

Τα σχόλια του πρίγκιπα αλ Σαούντ έγιναν στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, καθώς ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου συζήτησε την εξομάλυνση των σχέσεων με τη Σαουδική Αραβία σε συνομιλίες με τον σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν, στην Ιερουσαλήμ την Πέμπτη.

«Η πραγματική εξομάλυνση και η αληθινή σταθερότητα θα προκύψουν μόνο μέσω της παραχώρησης κράτους στους Παλαιστίνιους», είπε ο πρίγκιπας Φαϊζάλ στο Bloomberg, κατά τη σύνοδο Κορυφής στο Νταβός.

Η Σαουδική Αραβία, ο μεγαλύτερος εξαγωγέας πετρελαίου στον κόσμο, είναι στενός εταίρος των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά έχει επανειλημμένα αρνηθεί να εξομαλύνει τους δεσμούς με το σύμμαχο των ΗΠΑ, Ισραήλ λόγω της κατοχής των παλαιστινιακών εδαφών.

Οι Συμφωνίες του Αβραάμ το 2020, με τη μεσολάβηση των ΗΠΑ, οδήγησαν τους γείτονες του Βασιλείου, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Μπαχρέιν, σε σύναψη πλήρων διπλωματικών δεσμών με το Ισραήλ.

Ο Νετανιάχου έχει εκφράσει επανειλημμένα την επιθυμία του να δει τη Σαουδική Αραβία να εντάσσεται σε αυτή τη λίστα.

Στις συνομιλίες τους την Πέμπτη, ο Νετανιάχου και ο Σάλιβαν συζήτησαν «μέτρα για την εμβάθυνση των Συμφωνιών του Αβραάμ, με έμφαση σε σημαντική πρόοδο με τη Σαουδική Αραβία», ανέφερε το γραφείο του Ισραηλινού ηγέτη.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share