Home Featured Δεν ονομάζει καμία οδό προς τιμήν του Ρότζερ Φέντερερ η πατρίδα του Βασιλεία προς το παρόν

Δεν ονομάζει καμία οδό προς τιμήν του Ρότζερ Φέντερερ η πατρίδα του Βασιλεία προς το παρόν

0
Δεν ονομάζει καμία οδό προς τιμήν του Ρότζερ Φέντερερ η πατρίδα του Βασιλεία προς το παρόν

Η ιδιαίτερη πατρίδα του Ελβετού, κορυφαίου τενίστα, Ρότζερ Φέντερερ, η Βασιλεία, δεν θα δώσει το όνομά του σε κάποια οδό, τουλάχιστον προς το παρόν.

Το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς δημοσιεύει ότι αξιωματούχοι και πολιτικοί στη Βασιλεία έχουν ξεκινήσει συζητήσεις για το πώς θα τιμήσουν τον 20 φορές πρωταθλητή γκραν σλαμ, ο οποίος αποσύρθηκε από το τουρνουά τένις της Ένωσης Επαγγελματιών Αντισφαιριστών (ATP) τον περασμένο μήνα.

Αξιωματούχος της πόλης, όμως, απέκλεισε τις προοπτικές ο Φέντερερ να αποκτήσει δρόμο με το δικό του όνομα, μια διάκριση που του έχει ήδη απονεμηθεί από ορισμένες ελβετικές και γερμανικές πόλεις.

«Η πολιτική στη Βασιλεία είναι ότι μόνο οι νεκροί έχουν μια πλατεία ή μια οδό με το όνομά τους», είπε ο επιθεωρητής Πολ Χάφνερ στο ελβετικό τηλεοπτικό δίκτυο SRF.

Ίσως, ο πιο διάσημος κάτοικος της Βασιλείας και ένας από τους πιο αναγνωρισμένους αθλητές στον κόσμο, ο Φέντερερ έχει ήδη ένα τραμ στην πόλη που φέρει το όνομά του και διεξάγονται συζητήσεις για την αφιέρωση ενός κτιρίου σε αυτόν.

Πηγή:ΚΥΠΕ