Home Featured Δεν περνά απαρατήρητη η όξυνση από την πλευρά της Τουρκίας, είπε ο Έλληνας Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

Δεν περνά απαρατήρητη η όξυνση από την πλευρά της Τουρκίας, είπε ο Έλληνας Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

0
Δεν περνά απαρατήρητη η όξυνση από την πλευρά της Τουρκίας, είπε ο Έλληνας Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

Τη θέση ότι η όξυνση της τουρκικής ρητορικής δεν περνά απαρατήρητη, διατύπωσε ο Έλληνας Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, μετά τις χθεσινές δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών αλλά και τον έντονο διάλογο που διαμείφθηκε μεταξύ του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια και του Τούρκου Πρέσβη στο Όσλο.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κ. Οικονόμου έκανε λόγο για «ανυπόστατους και παράλογους» ισχυρισμούς Τούρκων αξιωματούχων, μην αποκλείοντας εντελώς το ενδεχόμενο της αναβολής των διερευνητικών επαφών, που είναι προγραμματισμένες για την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου.

Ερωτηθείς σχετικά με τις διερευνητικές, ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι «δεν έχει αλλάξει κάτι προς το παρόν, αλλά όλα αξιολογούνται». «Δεν περνά απαρατήρητη η όξυνση από την πλευρά της Τουρκίας και τα όσα ανυπόστατα και παράλογα διατυπώνουν οι Τούρκοι αξιωματούχοι», ανέφερε ο ίδιος. Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι η Ελλάδα επιμένει στην αναγκαιότητα του διαλόγου και της επικοινωνίας.

Υποστηρίζοντας ότι ολόκληρη η διεθνής κοινότητα κατανοεί «το αβάσιμο των τουρκικών ισχυρισμών», ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος αναφέρθηκε στην ετοιμότητα της ελληνικής πλευράς να απαντά σε όλες τις προκλήσεις, στο πλαίσιο των διεθνών forum, όπως στην περίπτωση του χθεσινού διαλόγου του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών με τον Τούρκο Πρέσβη.

Πηγή:ΚΥΠΕ