X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΔεν συμφωνεί με τη λήψη απεργιακών μέτρων από την ΠΑΣΥΚΙ η ΟΣΑΚ

Δεν συμφωνεί με τη λήψη απεργιακών μέτρων από την ΠΑΣΥΚΙ η ΟΣΑΚ

Η ΟΣΑΚ σημειώνει ότι η λήψη απεργιακών μέτρων από την συνδικαλιστική οργάνωση ΠΑΣΥΚΙ δεν τη βρίσκει σύμφωνη γιατί αυτοί που ταλαιπωρούνται είναι οι ασθενείς που καμιά ευθύνη δεν φέρουν. Καλεί γιατρούς και νοσηλευτές σε συνεργασία και τον ΟΚΥπΥ «να αναλάβει τις βαρύτατες ευθύνες που φέρει για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην πραγματική αυτονόμηση και την αναβάθμιση των δημοσίων νοσηλευτηρίων».

Σε ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι το οργανωμένο κίνημα των ασθενών παρακολουθεί με αγωνία τα όσα συμβαίνουν στα δημόσια νοσηλευτήρια. Στηρίζει τα αιτήματα των γιατρών του δημοσίου όπως αυτά έχουν δημοσιοποιηθεί από την συνδικαλιστική τους οργάνωση ΠΑΣΥΚΙ, αφού έχουν τεθεί και συζητηθεί επανειλημμένα από την ΟΣΑΚ τα τελευταία χρόνια αλλά δυστυχώς παρά τις δεσμεύσεις τα προβλήματα που υπάρχουν δεν έχουν επιλυθεί.

Στην ανακοίνωση, αναφέρεται ότι τα σοβαρά θέματα που αντιμετωπίζουν τα ΤΑΕΠ όπως η σωστή στελέχωση, εξοπλισμός, διαδικασίες και οργάνωση έχουν σοβαρές επιπτώσεις στη σωστή λειτουργία των τμημάτων αλλά και κατ’ επέκταση στους ασθενείς οι οποίοι ταλαιπωρούνται και αναμένουν για ώρες να εξυπηρετηθούν και αρκετές φορές με σοβαρές συνέπειες ακόμη και στην  υγεία τους.

Η ΟΣΑΚ σημειώνει ωστόσο ότι η λήψη απεργιακών μέτρων δεν τη βρίσκει σύμφωνη γιατί αυτοί που ταλαιπωρούνται είναι οι ασθενείς που καμιά ευθύνη δεν φέρουν.

Το οργανωμένο κίνημα των ασθενών καλεί τους γιατρούς και τους νοσηλευτές να συνεργαστούν μαζί του προκειμένου να ασκήσουν τις απαραίτητες πιέσεις για την προώθηση του εκσυγχρονισμού και της αναβάθμισης των δημόσιων νοσηλευτηρίων μας έτσι ώστε να ανταποκριθούν στο ρόλο τους και στην αποστολή τους.

Σημειώνοντας ότι βρισκόμαστε ενώπιον σοβαρών εξελίξεων, καλεί το ΔΣ του ΟΚΥπΥ να αναλάβει τις βαρύτατες ευθύνες που φέρει για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην πραγματική αυτονόμηση και την αναβάθμιση των δημοσίων νοσηλευτηρίων.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share