X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΔεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν την Αισχροκέρδεια, είπε ο Έλληνας Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν την Αισχροκέρδεια, είπε ο Έλληνας Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

Τη βούληση της ελληνικής Κυβέρνησης να αναχαιτίσει απόπειρες κερδοσκοπίας και αισχροκέρδειας που καταγράφονται στην αγορά, εφαρμόζοντας εντατικούς ελέγχους, υπογράμμισε ο Έλληνας Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Έχουμε ξεκαθαρίσει ότι για να προστατεύσουμε την κοινωνία που βάλλεται, που δοκιμάζεται, δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε κανέναν κερδοσκοπία και αισχροκέρδεια. Θα είμαστε αμείλικτοι και οι έλεγχοι θα είναι συνεχείς», σημείωσε ο κ. Οικονόμου.

Όπως είπε, κατά τις τελευταίες ημέρες επιβλήθηκαν νέα πρόστιμα ύψους περίπου 120.000 ευρώ, σε μεγάλες αλυσίδες λιανικής πώλησης, οι οποίες διαπιστώθηκε ότι πωλούσαν με μεγαλύτερο μικτό περιθώριο κέρδους, από αυτό που ο νόμος επιτρέπει.

«Καλούμε όλους, ιδίως τους πλέον ισχυρούς παράγοντες στην αγορά, να επιδείξουν την απαιτούμενη από τις περιστάσεις ευθύνη απέναντι στην ελληνική κοινωνία και τους καταναλωτές», ανέφερε ο ίδιος.

Ο Έλληνας Κυβερνητικός Εκπρόσωπος σημείωσε ότι ο συνεχιζόμενος πόλεμος στην Ουκρανία προκαλεί «χαώδη ακαταστασία στο διεθνές γίγνεσθαι».

«[Σ]κοπός μας είναι να διατηρήσουμε την ευστάθεια και την ασφάλεια μέσα σε ένα χαώδες περιβάλλον. Γνωρίζουμε τα προβλήματα, που δεν αφήνουν κανέναν άνθρωπο στη χώρα μας ανέγγιχτο», τόνισε.

Σε αυτό το πλαίσιο, αναφέρθηκε στα μέτρα που έχει υιοθετήσει η ελληνική κυβέρνηση που αφορούν τις επιδοτήσεις ρεύματος, φυσικού αερίου, βενζίνης και πετρελαίου κίνησης, καθώς και τη δέσμη ενισχύσεων που αφορούν τους ευάλωτους οικονομικά πολίτες, τους αγρότες και τις επιχειρήσεις.

Ωστόσο, ο κ. Οικονόμου επανέλαβε τη θέση ότι είναι αναγκαία η προσπάθειες εύρεσης ευρωπαϊκών λύσεων «σε ένα πρόβλημα που είναι παγκόσμιο και σίγουρα πανευρωπαϊκό». Όπως είπε, ο κ. Μητσοτάκης έχει τονίσει στις επαφές του με Ευρωπαίους αξιωματούχους ότι «η ραγδαία αύξηση των διεθνών τιμών ενέργειας και η συνακόλουθη αναζωπύρωση των πληθωριστικών πιέσεων, καθιστά  κρίσιμη προτεραιότητα τη διαμόρφωση μιας κοινής ευρωπαϊκής ενεργειακής στρατηγικής».

«Κανένας εθνικός προϋπολογισμός, όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός, σε καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν μπορεί να σηκώσει τα βάρη που προκαλεί η “έκρηξη” στην αγορά ενέργειας, η οποία πυροδοτείται και συντηρείται από τη φωτιά του πολέμου στην Ουκρανία», είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

«Γι’ αυτό είναι απολύτως απαραίτητο στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής να ληφθούν μέτρα για την ενίσχυση του παραγωγικού ιστού των κρατών μας, αλλά και όλων των ευρωπαίων πολιτών,  που πολιορκούνται από τις διεθνείς ανατιμήσεις. Διαφορετικά το πλήγμα στις ευρωπαϊκές οικονομίες, αλλά και τις ευρωπαϊκές κοινωνίες θα είναι σοβαρό και η ήπειρός μας  θα βρεθεί ξανά αντιμέτωπη με την Λερναία Ύδρα του λαϊκισμού», κατέληξε ο κ. Οικονόμου.

 Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share