X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΔεν θα μπω σε ανέξοδο ανταγωνισμό δηλώσεων με τη Τουρκία, λέει ο...

Δεν θα μπω σε ανέξοδο ανταγωνισμό δηλώσεων με τη Τουρκία, λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά το πέρας της διάσκεψης για τα Δυτικά Βαλκάνια που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Βερολίνο, προέβη σε δηλώσεις στις οποίες μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στις τελευταίες προκλητικές δηλώσεις της τουρκικής ηγεσίας, σημειώνοντας ότι δεν πρόκειται να μπει σε έναν ανέξοδο ανταγωνισμό δηλώσεων.

Ειδικότερα σε ερώτηση σχετικά με την δήλωση του Τούρκου Προέδρου πως εντός εμβέλειας του Tayfun είναι και η Αθήνα και για το εάν είχε την ευκαιρία να συζητήσει το θέμα στο περιθώριο της σημερινής Συνόδου, ανέφερε ότι «αν απαντούσα στις δηλώσεις των Τούρκων αξιωματούχων κάθε φορά που προκαλούν την Ελλάδα στα λόγια, νομίζω ότι δεν θα έκανα άλλη δουλειά».

«Έχω πει πολλές φορές ότι δεν πρόκειται να μπούμε σε έναν ανέξοδο ανταγωνισμό δηλώσεων», είπε.

Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας «οι θέσεις της Ελλάδος είναι πάρα πολύ ξεκάθαρες. Έχουν διατυπωθεί πολλές φορές και δεν έχω να προσθέσω τίποτα περισσότερο σε αυτό».

Προτιμώ, πρόσθεσε, «να συζητώ για τα ζητήματα τα οποία αφορούν περισσότερο την ελληνική οικονομία, για τον γεωστρατηγικό ρόλο της πατρίδος μας».

«Αν και η Ελλάδα είχε παραπάνω από 85% πληθωρισμό, ίσως θα ήθελα κι εγώ να αλλάζω συνέχεια τη συζήτηση και να την κατευθύνω σε άλλους τομείς και σε άλλη θεματολογία», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share