X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΠΟΛΙΤΙΚΗΔεν τίθεται θέμα αίτησης ένταξης της Κύπρου στο ΝΑΤΟ αυτή τη στιγμή,...

Δεν τίθεται θέμα αίτησης ένταξης της Κύπρου στο ΝΑΤΟ αυτή τη στιγμή, δηλώνει ο ΥΠΑΜ

Δεν πληρούνται οι όροι και οι προϋποθέσεις και δεν τίθεται θέμα αιτήματος για ένταξη της Κύπρου στο ΝΑΤΟ αυτή τη στιγμή, δήλωσε ο Υπουργός Άμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης.

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο συνεδρίας της Επιτροπής Άμυνας της Βουλής, ο Υπουργός Άμυνας είπε αρχικά πως στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο συζητήθηκε η πορεία υλοποίησης της στρατηγικής πυξίδας και εντός του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας υποστήριξαν τη δημιουργία κόμβου καινοτομίας, που θα μπορέσει να δώσει ευελιξία σε θέματα καινοτομιών ζητημάτων άμυνας και ασφάλειας, όπως επίσης και την εξαίρεση των αμυντικών δαπανών από τη διαδικασία του δημοσιονομικού ελλείμματος.

Ο κ. Πετρίδης είπε πως στήριξαν επίσης την απλοποίηση των διαδικασιών για κοινές προμήθειες αμυντικού υλικού, ενώ ενημερώθηκαν από τον Ουκρανό Υπουργό Άμυνας για τον πόλεμο στην χώρα του.

Ο Υπουργός Άμυνας είπε, απαντώντας σε ερώτηση, ότι η κρίση του πολέμου στην Ουκρανία θα παραταθεί και αρκετές χώρες φαίνεται πως θα συνεχίσουν να αποστέλλουν στρατιωτικό υλικό στην Ουκρανία.

Ερωτηθείς σχετικά με τις αμυντικές συμφωνίες της Ελλάδας με τις ΗΠΑ, ο κ. Πετρίδης είπε ότι η ισχυροποίηση των θέσεων της Ελλάδας, αμυντικών ή διπλωματικών, αποτελούν θετικά νέα και για την Κύπρο.

Οσον αφορά το ΝΑΤΟ, συνέχισε, βλέπουμε πώς η Τουρκία αντιδρά στην ένταξη Φινλανδίας και Σουηδίας. Άρα, δεν τίθεται και δεν συζητείται επί του παρόντος θέμα αιτήματος για ένταξη της Κύπρου στο ΝΑΤΟ, είπε απαντώντας σε ερώτηση. Πρόσθεσε πως για να ενταχθεί η Κύπρος στο ΝΑΤΟ θα πρέπει να πληρούνται κάποιοι όροι και προϋποθέσεις και σε αυτό το σημείο δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share