Home Featured Δεν υπάρχει βάση για συνάντηση Πούτιν-Ζελένσκι λέει το Κρεμλίνο, καμία βάση για συνομιλίες αν προχωρήσουν τα δημοψηφίσματα, λέει ο Ζελένσκι

Δεν υπάρχει βάση για συνάντηση Πούτιν-Ζελένσκι λέει το Κρεμλίνο, καμία βάση για συνομιλίες αν προχωρήσουν τα δημοψηφίσματα, λέει ο Ζελένσκι

0
Δεν υπάρχει βάση για συνάντηση Πούτιν-Ζελένσκι λέει το Κρεμλίνο, καμία βάση για συνομιλίες αν προχωρήσουν τα δημοψηφίσματα, λέει ο Ζελένσκι

Το Κρεμλίνο δήλωσε τη Δευτέρα ότι δεν υπάρχει βάση αυτή τη στιγμή για συνάντηση μεταξύ των προέδρων της Ρωσίας και της Ουκρανίας.

Απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με το γεγονός ότι ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν έχει προσφερθεί να μεσολαβήσει στις ειρηνευτικές συνομιλίες, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε σε δημοσιογράφους σε τηλεδιάσκεψη ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα μπορέσουν να συναντηθούν μόνο αφού οι διαπραγματευτές και από τις δύο πλευρές θα «έχουν κάνει την προετοιμασία τους».

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Μόσχας και του Κιέβου βρίσκονται σε τέλμα εδώ και μήνες, με τη μία πλευρά να κατηγορεί την άλλη για την έλλειψη προόδου.

«Η ουκρανική αποστολή έχει βγει εκτός ραντάρ, δεν υπάρχει διαπραγματευτική διαδικασία αυτή τη στιγμή», δήλωσε σήμερα ο Πεσκόφ.

«Όσο για μια συνάντηση μεταξύ των Προέδρων Πούτιν και Ζελένσκι, είναι πιθανή μόνο αφού θα έχει γίνει όλη η προετοιμασία από τις αποστολές τους. Αυτό λείπει, άρα δεν υπάρχουν ακόμα οι απαραίτητες προϋποθέσεις για τη συνάντηση», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε τη Δευτέρα ότι, αν η Ρωσία προχωρήσει με τα σχέδια για τη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων στις κατεχόμενες περιοχές της χώρας για την ένωσή της τους με την Ρωσία, δεν μπορεί να υπάρξουν συνομιλίες με την Ουκρανία ή τους διεθνείς της συμμάχους.

«Αν οι κατακτητές προχωρήσουν στον δρόμο των ψευδοδημοψηφισμάτων, θα αποκλείσουν γι’ αυτούς οποιαδήποτε δυνατότητα συνομιλιών με την Ουκρανία και τον ελεύθερο κόσμο, κάτι που η ρωσική πλευρά σαφώς θα έχει ανάγκη κάποια στιγμή», δήλωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατά το βραδινό βιντεοσκοπημένο του μήνυμα.

Ρώσοι και Ουκρανοί αξιωματούχοι έχουν πραγματοποιήσει γύρους συνομιλιών κατά το πρώτο χρονικό διάστημα μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Όμως, από το τέλος του Μαρτίου, δεν διεξάγονται συνομιλίες. Κάθε πλευρά κατηγορεί την άλλη για την διακοπή των επαφών.

Πηγή:ΚΥΠΕ