X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΔεντροφύτευση στα Πολεμίδια στο πλαίσιο του ΟΠΑΠ Μαραθωνίου Λεμεσού

Δεντροφύτευση στα Πολεμίδια στο πλαίσιο του ΟΠΑΠ Μαραθωνίου Λεμεσού

Έχοντας θέσει ως στόχο να αποτελέσει την πλέον περιβαλλοντικά υπεύθυνη αθλητική διοργάνωση στην Κύπρο, ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού, προχώρησε χθες Τετάρτη, στη δεντροφύτευση 50 δενδρυλλίων με τον πλατινένιο του χορηγό, SMT Shipping, στα Πολεμίδια.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, πέραν των 50 δενδρυλλίων που παραχωρήθηκαν από το Τμήμα Δασών φυτεύτηκαν στο λόφο Πολεμιδιών, παρά την Εκκλησία της Παναγιάς της Γλυκιώτισσας, στην παρουσία της Επιτρόπου Περιβάλλοντος Κλέλιας Βασιλείου.

Όπως ανέφερε η Επίτροπος, «οι πρωτοβουλίες δεντροφύτευσης, ενισχύουν το στόχο της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας» και πρόσθεσε πως, «ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, τα οφέλη από μια δεντροφύτευση είναι πολλά και σημαντικά».

«Η φύση δεν έχει ανάγκη να σωθεί από εμάς καθώς έχει τους δικούς της κανόνες. Εμείς θα πρέπει να βοηθήσουμε στην επανεξισορρόπηση της», συμπλήρωσε, εκφράζοντας τις ευχαριστίες της στους διοργανωτές του ΟΠΑΠ Μαραθωνίου Λεμεσού και τους εργαζομένους της SMT Shipping για την πρωτοβουλία.

«Ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού έχει θέσει ως στόχο να αποτελέσει την πλέον περιβαλλοντικά υπεύθυνη αθλητική διοργάνωση στην Κύπρο και για το σκοπό αυτό, έχει σχεδιάσει και υλοποιεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο περιβαλλοντικής διαχείρισης για τις δραστηριότητες του πριν, κατά την διάρκεια και μετά τον Μαραθώνιο», ανέφερε εξάλλου ο Διευθυντής Ανάπτυξης Εργασιών της διοργάνωσης, Αντρέα Σπύρου,.

Όπως είπε ο κ. Σπύρου, «ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού, έχει ανάγκη από τη στήριξη επιχειρήσεων για τη διοργάνωση περιβαλλοντικών δράσεων, που έχουν στόχο την ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης και την προστασία του περιβάλλοντος».

Στην ανακοίνωση υπενθυμίζεται πως ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού μετρά αντίστροφα για να φιλοξενήσει χιλιάδες δρομείς από την Κύπρο και το εξωτερικό το διήμερο 18 και 19 Μαρτίου 2023, με έξι διαφορετικές διαδρομές, κατάλληλες για όλες τις ηλικίες και επιδόσεις.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share