Home ΕΙΔΗΣΕΙΣ Δεντροφύτευση από το Logicom Cyprus Marathon στα Κούκλια

Δεντροφύτευση από το Logicom Cyprus Marathon στα Κούκλια

0
Δεντροφύτευση από το Logicom Cyprus Marathon στα Κούκλια

Η Running in Cyprus, διοργανώτρια του Logicom Cyprus Marathon, μέσω των δράσεων και των πρωτοβουλιών της για θετική δράση κατά της κλιματικής αλλαγής ξεκίνησε την πρωτοβουλία «You Run, We Plant».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η πρωτοβουλία αφορά τη φύτευση ενός δέντρου για κάθε δρομέα που ολοκληρώνει την απόσταση του Μαραθωνίου (42,195 χλμ.), αγώνας ο οποίος έχει αφετηρία την Πέτρα του Ρωμιού και σημείο τερματισμού το Μεσαιωνικό Κάστρο της Πάφου.

Η πρώτη δεντροφύτευση έγινε στο χωριό Κούκλια με 400 δενδρύλλια, όσος και ο αριθμός των Μαραθωνοδρόμων που έλαβαν μέρος στον φετινό Μαραθώνιο.

Η κοινότητα των Κουκλιών φιλοξενεί την εκκίνηση του Μαραθωνίου και βρίσκεται στη διαδρομή των πρώτων οκτώ χιλιομέτρων της διαδρομής που καλύπτουν οι δρομείς του Logicom Cyprus Marathon.

Ο ρόλος του Κοινοτικού Συμβουλίου Κουκλιών ήταν επίσης ζωτικής σημασίας, καθώς αφιέρωσαν μια τοποθεσία όπου θα φυτευτεί ένα πάρκο με περισσότερες από 10.000 δέντρα και θάμνους στα προσεχή χρόνια.

Ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου, Μιχαλάκης Νικολάου, έδειξε την εκτίμησή του προς την χορηγό εταιρεία ADSTERRA, απονέμοντας ευχαριστήρια πλακέτα για την υποστήριξή της στην όλη πρωτοβουλία. Παράλληλα η τοπική κοινωνία έχει αναλάβει την ευθύνη να ποτίζει συνεχώς τα φυτά και να δώσει συνέχεια στην περαιτέρω ανάπτυξη του πάρκου.

Επισημαίνεται τέλος πως ο 26ος Μαραθώνιος θα γίνει στις 3 Μαρτίου 2024 στην Πάφο.

Πηγή:ΚΥΠΕ