X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΔημοτικό πάρκο Τροχοσανίδας και Τροχοπεδιλισμού κατασκευάζεται στη Λάρνακα

Δημοτικό πάρκο Τροχοσανίδας και Τροχοπεδιλισμού κατασκευάζεται στη Λάρνακα

Δημοτικό πάρκο Τροχοσανίδας & Τροχοπεδιλισμού (Skate Park & Skate Roller) κατασκευάζει ο Δήμος Λάρνακας.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται ότι «αρκετοί νέοι της Λάρνακας ασχολούνται με το skateboard, ένα άθλημα που από φέτος εντάσσεται στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και κερδίζει συνεχώς περισσότερους οπαδούς. Ωστόσο οι νέοι, οι οποίοι δεν έχουν κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο, εκτίθενται σε κινδύνους, αφού αναγκαστικά κάνουν το αγαπημένο τους χόμπι σε δρόμους υψηλής κυκλοφορίας».

Ο Δήμος Λάρνακας «λαμβάνοντας υπόψη το διαχρονικό αίτημα για δημιουργία κατάλληλου χώρου και υποδομής skate park, προχωρεί στην κατασκευή Δημοτικού Πάρκου Τροχοσανίδας & Τροχοπεδιλισμού – Skate Park & Skate Roller. Ο Δήμος προάγει παραδοσιακά αθλήματα αλλά και νέα, με στόχο τη δημιουργία ενός υποδειγματικού ποιοτικού κοινόχρηστου χώρου άθλησης και αναψυχής, που να εξυπηρετεί τις ανάγκες των δημοτών».

Προστίθεται ότι «οι κατασκευαστικές εργασίες άρχισαν και υπολογίζεται ότι θα ολοκληρωθούν περί τα τέλη του 2021. Το πάρκο θα περιλαμβάνει κατάλληλη υποδομή με ειδικές πλατφόρμες/ ράμπες, οι οποίες θα επιτρέπουν στους χρήστες να εξασκούν το χόμπι/άθλημα σε ένα ασφαλή χώρο χωρίς να ενοχλούν και να κινδυνεύουν».

Το Δημοτικό Πάρκο Τροχοσανίδας & Τροχοπεδιλισμού – Skate Park& Skate Roller βρίσκεται πίσω από τον χώρο Στάθμευσης της Λεωφόρου Τάσου Μητσόπουλου (είσοδος από τον χώρο στάθμευσης) παρά το Δημοτικό Πάρκο Σκύλων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «η κατασκευή του Δημοτικού Πάρκου Τροχοσανίδας & & Τροχοπεδιλισμού – Skate Park& Skate Roller συγχρηματοδοτείται από τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού στα πλαίσια του Σχεδίου επιχορήγησης για τη δημιουργία, αναβάθμιση ή βελτίωση αθλητικών εγκαταστάσεων για σκοπούς προώθησης και ανάπτυξης του αθλητισμού σε Δήμους και Κοινότητες και αφορούν έργα αγωνιστικού και κοινωνικού – μαζικού αθλητισμού».

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share