X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΔιαδικτυακό κουίζ επενδυτικών γνώσεων δημιούργησε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Διαδικτυακό κουίζ επενδυτικών γνώσεων δημιούργησε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Στη δημιουργία του πρώτου διαδικτυακού κουίζ στην ιστοσελίδα της προχώρησε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου (ΕΚΚ), όπου το κοινό μπορεί να διαπιστώσει τι πραγματικά γνωρίζει για τις επενδύσεις καθώς και τις γνώσεις του για τις βασικές χρηματοοικονομικές έννοιες.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΚΚ, το διαδικτυακό κουίζ δημιουργήθηκε στο πλαίσιο των στόχων της για προώθηση της επιμόρφωσης του κοινού σε θέματα κεφαλαιαγοράς και με έναυσμα τη συμμετοχή της στην Παγκόσμια Εβδομάδα Επενδυτή 2022.

«Τα χαμηλά επίπεδα χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού στην Κύπρο, όπως καταγράφονται τα τελευταία χρόνια από διάφορες έρευνες, οι ραγδαίες εξελίξεις στον τομέα της κεφαλαιαγοράς, καθώς και η συνεχής εμφάνιση νέων χρηματοοικονομικών προϊόντων, καθιστούν ολοένα και πιο επιτακτική την ανάγκη για επιμόρφωση του κοινού στις βασικές χρηματοοικονομικές έννοιες», αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΚΚ.

Όπως αναφέρει, οι άπειροι επενδυτές συχνά λαμβάνουν λανθασμένες επενδυτικές αποφάσεις, βασιζόμενοι σε εκτιμήσεις και πεποιθήσεις που πηγάζουν από υπερβολική αυτοπεποίθηση σε ό,τι αφορά τις γνώσεις που έχουν σχετικά με τις επενδύσεις, ή μετά από παροτρύνσεις από φίλους, συγγενείς, ή/και διασημότητες που προωθούν επενδυτικά προϊόντα στο διαδίκτυο, οι οποίες τους εκθέτουν σε υψηλό επενδυτικό ρίσκο.

Επιπρόσθετα, οι επενδυτικοί κίνδυνοι αυξάνονται συνεχώς λόγω των νέων τάσεων των ψηφιακών επενδύσεων που ελκύουν ιδιαίτερα τους νέους ανθρώπους.

Η Επιτροπή προσθέτει ότι σύμφωνα με έρευνες που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια, οι νέοι υστερούν σε βασικές χρηματοοικονομικές γνώσεις σε σχέση με τον υπόλοιπο πληθυσμού της Κύπρου, και ως εκ τούτου είναι περισσότερο ευάλωτοι σε απάτες από επιτήδειους.

Μέσω του κουίζ η ΕΚΚ σημειώνει ότι θέλει να δώσει την ευκαιρία στο επενδυτικό κοινό και στο κοινό ευρύτερα, μέσα από μια ευχάριστη δραστηριότητα, να αξιολογήσει τις γνώσεις του γύρω από τις επενδύσεις και τις βασικές χρηματοοικονομικές έννοιες και παράλληλα, να παρέχει ενημέρωση και επιμόρφωση, καθώς στο τέλος της κάθε ερώτησης αποκαλύπτεται η ορθή απάντηση, μαζί με μία σύντομη επεξήγηση.

Επιπλέον, η Επιτροπή ενημερώνει ότι, με απώτερο στόχο τη χρηματοοικονομική επιμόρφωση του κοινού, η ΕΚΚ εμπλουτίζει και ενημερώνει συστηματικά την ιστοσελίδα της με άρθρα, οδηγούς επενδυτών και εγχειρίδια με σημαντικές οδηγίες και συμβουλές που πρέπει οι επενδυτές να γνωρίζουν προτού λάβουν επενδυτικές αποφάσεις.

Παράλληλα, συμμετέχει ενεργά σε διεθνείς εκστρατείες ευαισθητοποίησης του κοινού για τους επενδυτικούς κινδύνους και αξιοποιεί πλήρως τις δυνατότητες προβολής και διάδοσης των κύριων μηνυμάτων, μέσω της αξιοποίησης των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης.

Μπορείτε να βρείτε και να διαπιστώσετε τις χρηματοοικονομικές γνώσεις σας στο κουίζ εδώ: https://webarts.typeform.com/CysecQuizGreek?typeform-source=www.cna.org.cy

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share