Home ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΙΕΘΝΗ Διαμαρτυρία του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων για βανδαλισμούς στο Παρεκκλήσι του Όρους Σιών από ομάδα θρησκευόμενων Εβραίων αγνώστων

Διαμαρτυρία του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων για βανδαλισμούς στο Παρεκκλήσι του Όρους Σιών από ομάδα θρησκευόμενων Εβραίων αγνώστων

0
Διαμαρτυρία του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων για βανδαλισμούς στο Παρεκκλήσι του Όρους Σιών από ομάδα θρησκευόμενων Εβραίων αγνώστων

Με έντονη διαμαρτυρία του, το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων κατήγγειλε ότι ομάδα θρησκευόμενων Εβραίων νεαρών, που αποτελείτο από περίπου πενήντα άτομα, διέπραξαν το πρωί της Δευτέρας βανδαλισμούς στο Παρεκκλήσι που βρίσκεται εντός περιφραγμένου εκκλησιαστικού ακινήτου στο Όρος Σιών στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα καταγγέλλονται από το Πατριαρχείο, οι άγνωστοι θρησκευόμενοι Εβραίοι νεαροί, αφού έσπασαν τα κάγκελα της πύλης εισόδου του κτιρίου, εισήλθαν στον προαύλιο χώρο του Παρεκκλησίου» ενώ προπηλάκιζαν τον φύλακα και τον απειλούσαν.

Το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει ότι επιφυλάσσεται των νομίμων δικαιωμάτων του και ζητά από τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές να εντοπίσουν, να συλλάβουν και τα τιμωρήσουν τους δράστες της επίθεσης. Ανακοίνωσε επίσης ότι ο Μητροπολίτης Καπιτωλιάδος Ησύχιος κατέθεσε μήνυση κατ’ αγνώστων ενώπιον της ισραηλινής αστυνομίας.

Παράλληλα, το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανάλογη ανακοινωση-διαμαρτυρία προς τις κρατικές ισραηλινές αρχές, προκειμένου να αποκατασταθεί η τάξη.

Εκ μέρους της ισραηλινής πλευράς δεν εκδόθηκε κάποια σχετική ανακοίνωση, ούτε αναφέρθηκε το συμβάν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Πηγή:ΚΥΠΕ