X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΔιασφάλιση της συμφωνηθείσας αμοιβής διεκδικούν οι φυσιοθεραπευτές μέσω στάσης εργασίας την Παρασκευή

Διασφάλιση της συμφωνηθείσας αμοιβής διεκδικούν οι φυσιοθεραπευτές μέσω στάσης εργασίας την Παρασκευή

Στόχος των φυσιοθεραπευτών, που αποφάσισαν να κατέλθουν σε δίωρη στάση εργασίας την Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου, δεν είναι να ταλαιπωρήσουν τους ασθενείς, αλλά να διασφαλίσουν τα συμφωνηθέντα με τον ΟΑΥ και τη βιωσιμότητα των υπηρεσιών τους, ανέφερε η Πρόεδρος του Παγκύπριου Συλλόγου Φυσιοθεραπευτών (ΠΣΦ) Ειρήνη Ζαννέττου. Η στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί μεταξύ των ωρών 09:00 π.μ. – 11:00 π.μ.

Η κ. Ζαννέττου ανέφερε ότι οι φυσιοθεραπευτές είναι υπέρ των ασθενών και υπέρμαχοι του ΓεΣΥ, αλλά όπως διευκρίνισε “μετά τη συνεχιζόμενη αδιαφορία του ΟΑΥ στα αιτήματά μας, αποφασίσαμε να προβούμε σε μια διαδικασία μέτρων και επίσημα προχωρούμε με την εξαγγελία δίωρης στάσης εργασίας την Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου”.

«Δεν μπορούν να συνεχίσουν οι φυσιοθεραπευτές να χρηματοδοτούν μέσω μειώσεων και αποκοπών τις αυξημένες ανάγκες των ασθενών», συνέχισε καλώντας τους ασθενείς τους και τους πολίτες να σταθούν στο πλάι τους και να τους στηρίξουν ώστε να αρθεί η κατάφωρη αδικία που γίνεται εις βάρος τους.

Δεν ζητάμε αύξηση της αμοιβής μας, αλλά επαναφορά της στα αρχικά συμφωνημένα ποσά, ανέφερε προσθέτοντας ότι η αμοιβή των φυσιοθεραπευτών έχει μειωθεί κατά 15% εδώ και ένα χρόνο, λόγω αύξησης παροχών που προσφέρει ο ΟΑΥ σε ομάδες ασθενών (κατά 30%), χωρίς κανένα μέτρο προστασίας της αμοιβής τους.

Κατά την κ. Ζαννέτου δύο χρόνια περίπου μετά την ένταξη των φυσιοθεραπευτών ο κλάδος καλείται να αντιμετωπίσει το γεγονός ότι οι υπολογισμοί, στη βάση των οποίων έγιναν οι συμφωνίες κατά τη διάρκεια των διαβουλεύσεων, πριν την ένταξή τους, δεν αντιπροσωπεύουν πλέον τις παρούσες απαιτήσεις του πληθυσμού για φυσιοθεραπεία εντός του ΓεΣΥ, με αποτέλεσμα τη συνεχιζόμενη μείωση της αμοιβής των φυσιοθεραπευτών. Αυτό, είπε, έχει ως συνέπεια τη μη κάλυψη των εξόδων τους, σε μεγάλο ποσοστό και τη μη δίκαιη και στη βάση των συμφωνηθέντων αμοιβή των υπηρεσιών τους.

Είπε επίσης ότι ο ΟΑΥ προτίθεται να αυξήσει και άλλο τις παροχές, με βέβαιο αποτέλεσμα την περαιτέρω μείωση της αμοιβής των φυσιοθεραπευτών, αν δεν ληφθούν διορθωτικά μέτρα στον προϋπολογισμό.

Πρόσθεσε πως «ο ΟΑΥ δεν ανταποκρίνεται θετικά στην διόρθωση του προϋπολογισμού και συνεχώς ισχυρίζεται ατεκμηρίωτες προφάσεις για να αποπροσανατολίσει τα αληθινά δεδομένα και αγνοεί ουσιαστικά τα αιτήματα των φυσιοθεραπευτών».

Ταυτόχρονα διευκρίνισε ότι ορθά ο ΟΑΥ προσφέρει περισσότερες παροχές στους ασθενείς – δικαιούχους, καθώς στόχος του ΓεΣΥ είναι πρόσβαση στην Υγεία σε όλους, αλλά απαιτούμε την δίκαιη και έντιμη αμοιβή μας, όπως έχει συμφωνηθεί για τους εγγεγραμμένους στο ΓεΣΥ φυσιοθεραπευτές.

Η κ. Ζαννέττου είπε ότι στον Σύλλογο είναι εγγεγραμμένοι 1400 φυσιοθεραπευτές εκ των οποίων οι 850 είναι ενταγμένοι στο ΓεΣΥ.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share