X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΔιάσπαρτα τα μέτωπα της μεγάλης πυρκαγιάς στην Αττική-Πυροσβέστες και εναέρια δίνουν τιτάνια...

Διάσπαρτα τα μέτωπα της μεγάλης πυρκαγιάς στην Αττική-Πυροσβέστες και εναέρια δίνουν τιτάνια μάχη με τις φλόγες. Εκκενώσεις, κλειστοί δρόμοι και καταστροφές.

Διάσπαρτα είναι τα μέτωπα της πυρκαγιάς που μαίνεται από χθες στην Αττική.

Σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής, ενεργά μέτωπα καίνε σε Γέρακα, Ανθούσα, Παλλήνη, Διώνη και εκατέρωθεν της λεωφόρου Μαραθώνος.

Ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής σημείωσε ότι από το πρωί επιχειρούν στην πυρκαγιά 485 πυροσβέστες με 28 ομάδες πεζοπόρων και 120 οχήματα, ενώ στο πεδίο παραμένουν και οι Ρουμάνοι πυροσβέστες. Από αέρος επιχειρούν 5 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.

Μεγάλη έμφαση δίνεται στη νοτιοδυτική πλευρά της πυρκαγιάς, στα όρια με την Αττική Οδό, πλησίον των εγκαταστάσεων του ΟΑΣΑ στην Ανθούσα και νοτιοανατολικά ξανά στα όρια με την Αττική Οδό πλησίον των εγκαταστάσεων της ΒΙΑΝΕΞ.

Μεγάλος είναι ο κίνδυνος για όλες τις περιοχές που βρίσκονται εντός της περιμέτρου της πυρκαγιάς ενώ ακόμα δεν έχει γίνει επίσημη καταγραφή των ζημιών, όμως υπολογίζεται ότι έχουν ήδη καεί δεκάδες σπίτια στις συγκεκριμένες περιοχές.

Η ταχύτητα των ανέμων, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, όπως κατεγράφη στην περιοχή, έφτασε στις μέγιστες τιμές της, να ξεπερνά κατά πολύ τα 80 χλμ την ώρα κι εξαιτίας της έντασης και της ταχύτητάς τους η φωτιά καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας άλλαζε συνεχώς κατεύθυνση.

Συνολικά έχουν γίνει από την ΕΛΑΣ 600 απομακρύνσεις πολιτών προς ασφαλές σημείο.

Έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ζημιές σε κατοικίες, ωστόσο η καταγραφή θα πραγματοποιηθεί μετά τον έλεγχο της πυρκαγιάς.

Σημειώνεται ότι μέσω του 112 έχουν εκδοθεί 8 μηνύματα, με το τελευταίο να φτάνει στα κινητά στις 05:22.

Συγκεκριμένα, στις 18:20 για ενημέρωση των κατοίκων στις περιοχές, Πεντέλη, Ντράφι, Νταού Πεντέλης, Διώνη και Καλλιτεχνούπολη για το γεγονός ότι υπάρχει σε εξέλιξη πυρκαγιά στην περιοχή.

Και για προληπτικούς λόγους στις 18:45 για εκκένωση του οικισμού Ντράφι, στις 19:50 για εκκένωση της Ανθούσας, στις 20.10 για εκκένωση των περιοχών Διώνη και Δασαμάρι, στις 02:00 για εκκένωση της περιοχής της Πεντέλης, στις 02:50 για εκκένωση των ανατολικών περιοχών του Γέρακα, στις 04:30 για εκκένωση στις περιοχές Βούλα Πικερμίου και Πανόραμα Παλλήνης και στις 05:22 για τις περιοχές Παλλήνη και Νέα Παλλήνη.

Τα εφημερεύοντα νοσοκομεία της περιοχής και το ΕΚΑΒ έχουν τεθεί προληπτικά σε μέγιστη ετοιμότητα. Στο ίδρυμα Μητέρα έχουν προληπτικά μεταφερθεί, 35 παιδιά από το Νοσοκομείο Νταού Πεντέλης, ενώ 36 παιδιά έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία Παίδων Αγία Σοφία και Αγλαΐα Κυριακού από το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share