X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΔιαθέσιμη η νέα πρωτοποριακή υπηρεσία του συστήματος εντοπισμού θέσης της ΕΕ

Διαθέσιμη η νέα πρωτοποριακή υπηρεσία του συστήματος εντοπισμού θέσης της ΕΕ

Η νέα πρωτοποριακή υπηρεσία του συστήματος εντοπισμού θέσης της ΕΕ είναι πλέον διαθέσιμη, ανακοίνωσε ο Thierry Breton, Ευρωπαίος Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς, κατά την ετήσια Ευρωπαϊκή Διάσκεψη για το Διάστημα στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από τον Οργανισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Διαστημικό Πρόγραμμα (EUSPA) η έναρξη της λειτουργίας της υπηρεσίας υψηλής ακρίβειας (HAS) του συστήματος Galileo, έδωσε στο δορυφορικό σύστημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης μια άνευ προηγουμένου ώθηση, προσφέροντας στον χρήστη ακρίβεια κάτω του μέτρου στα περισσότερα μέρη του πλανήτη.

Ο οργανισμός της ΕΕ για το διαστημικό πρόγραμμα, από κοινού με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Γενική Διεύθυνση Αμυντικής Βιομηχανίας και Διαστήματος και Κέντρο Ερευνών της Ευρωπαϊκής Ένωσης) και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος, ανέπτυξαν και υπέβαλαν σε δοκιμή την υπηρεσία υψηλής ακρίβειας του συστήματος Galileo. Η υπηρεσία υψηλής ακρίβειας του συστήματος Galileo θα αποτελέσει τη βάση για τις εφαρμογές που απαιτούν ακριβείς και αξιόπιστες πληροφορίες θέσης. Θα χρησιμοποιηθεί ιδίως σε τομεακές πολιτικές της ΕΕ, καθώς και σε εθνικές πολιτικές των κρατών μελών της ΕΕ.

Η υπηρεσία υψηλής ακρίβειας (HAS) του συστήματος Galileo είναι μια νέα, ενισχυμένη υπηρεσία του Παγκόσμιου Δορυφορικού Συστήματος Πλοήγησης της ΕΕ, η οποία συνήθως προσφέρει ακρίβεια κάτω από λίγα δεκατόμετρα (< 25 cm οριζόντια) σε ονομαστικές συνθήκες χρήσης. Η υπηρεσία μεταδίδεται απευθείας μέσω του σήματος του Galileo στο διάστημα (E6-B) και μέσω του διαδικτύου.

Σημειώνεται ότι με την υπηρεσία υψηλής ακρίβειας, το σύστημα Galileo καθίσταται ο πρώτος σχηματισμός σε ολόκληρο τον κόσμο που μπορεί να παρέχει υπηρεσίες υψηλής ακρίβειας σε παγκόσμιο επίπεδο και απευθείας μέσω του σήματος στο διάστημα.

Η υπηρεσία είναι ελεύθερα προσβάσιμη σε όλους τους χρήστες με δέκτη ικανό να επεξεργάζεται τις διορθώσεις που εκπέμπει η υπηρεσία υψηλής ακρίβειας στο σήμα E6-B και μέσω του διαδικτύου. Οι ακριβείς διορθώσεις που παρέχει η υπηρεσία υψηλής ακρίβειας του Galileo θα επιτρέψουν στους χρήστες της υπηρεσίας να μειώσουν το σφάλμα που συνδέεται με την τροχιά και τον χρόνο στα μηνύματα πλοήγησης της ανοικτής υπηρεσίας μεταδόσεων του Galileo και στα δεδομένα πλοήγησης της τυποποιημένης υπηρεσίας εντοπισμού θέσης (GPS).

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share