Home ΤΟΜΕΙΣ Διαβούλευση Υπουργού Υγείας Γαλλίας για αποκατάσταση επαγγελματιών υγείας που δεν εμβολιάστηκαν κατά του COVID

Διαβούλευση Υπουργού Υγείας Γαλλίας για αποκατάσταση επαγγελματιών υγείας που δεν εμβολιάστηκαν κατά του COVID

0
Διαβούλευση Υπουργού Υγείας Γαλλίας για αποκατάσταση επαγγελματιών υγείας που δεν εμβολιάστηκαν κατά του COVID

Ο Γάλλος Υπουργός Υγείας Φρανσουά Μπρον θα συζητήσει τις επόμενες ημέρες με το εθνικό ινστιτούτο υγείας HAS για να λάβει τις απόψεις του σχετικά με την αποκατάσταση του προσωπικού υγειονομικής περίθαλψης που δεν έχει εμβολιαστεί κατά της COVID.

Το θέμα της επαναφοράς, για το οποίο ανακρίθηκε ο Μπρον από τον τηλεοπτικό σταθμό BFM, δημιουργεί προβλήματα σε σχέση με την έλλειψη νοσοκομειακού προσωπικού σε όλη τη χώρα.

Εν μέσω κρίσης έλλειψης γιατρών, ειδικά στις παιδιατρικές υπηρεσίες που είναι γεμάτες εξαιτίας επιδημίας βρογχιολίτιδας που πλήττει βρέφη και πολύ μικρά παιδιά, ο Υπουργός είπε ότι η Κυβέρνηση διέθεσε 400 εκατομμύρια ευρώ για την αντιμετώπιση της έκτακτης ανάγκης αντί των 150 εκατομμυρίων που είχαν αρχικά ανακοινωθεί.

Κατά τη διάρκεια μιας προεκλογικής εκστρατείας για τις εκλογές του Ιουνίου, η πρόταση για επαναφορά του μη εμβολιασμένου προσωπικού υγειονομικής περίθαλψης στα νοσοκομεία είχε γίνει από ακροδεξιές αντιπολιτευτικές ομάδες όπως η Rassemblement National καθώς και από την ακροαριστερά, όπως η La France Insoumise.

Στις αρχές του καλοκαιριού, ο Μπρον είχε χαρακτηρίσει την πρόταση «ακανθώδες ζήτημα» αλλά όχι «επίκαιρο» και είχε ζητήσει τις απόψεις της HAS. Η HAS είχε αρχικά αρνηθεί την επαναφορά του προσωπικού αυτού.

Πηγή:ΚΥΠΕ