X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΔιαψεύδει η βρετανική κυβέρνηση την έλλειψη φαρμάκων για τον στρεπτόκοκκο Α, εννέα...

Διαψεύδει η βρετανική κυβέρνηση την έλλειψη φαρμάκων για τον στρεπτόκοκκο Α, εννέα παιδιά έχουν πεθάνει

Τη διαβεβαίωση πως υπάρχει «καλή προμήθεια» πενικιλίνης στο Ηνωμένο Βασίλειο έδωσε ο Υπουργός Υγείας της χώρας Στίβεν Μπάρκλεϊ, μετά από προειδοποιήσεις πως υπάρχει έλλειψη αντιβιοτικών φαρμάκων για την αντιμετώπιση των αυξημένων λοιμώξεων λόγω στρεπτόκοκκου Α.

Φαρμακοποιοί αμφισβήτησαν τη δυνατότητα υλοποίησης του υπό εξέταση σχεδίου της κυβέρνησης να χορηγήσει προληπτικά αντιβίωση σε μαθητές σχολείων όπου καταγράφονται κρούσματα οστρακιάς, της κύριας εκδήλωσης της λοίμωξης από το βακτήριο του στρεπτόκοκκου Α.

Φαρμακοποιοί έχουν αναφέρει πως δεν υπάρχουν επαρκείς ποσότητες αντιβίωσης για ένα τέτοιο σχέδιο.

Ο Εθνικός Σύνδεσμος Φαρμακείων επιβεβαίωσε ότι έχει υπάρξει απότομη αύξηση της ζήτησης για αντιβιοτικά φάρμακα, μεταξύ των οποίων και τα βασισμένα στην πενικιλίνη που χρησιμοποιείται κατά του στρεπτόκοκκου.

«Τα φαρμακεία χρειάζεται να εργάζονται πολύ σκληρά για να αποκτήσουν αποθέματα αυτών των αντιβιοτικών και κάποιες γραμμές προμήθειας δεν είναι διαθέσιμες. Έχουμε ενημερωθεί από τους πωλητές χονδρικής ότι οι περισσότερες από αυτές τις γραμμές θα αναπληρωθούν σύντομα, αλλά δεν μπορούμε να πούμε πότε ακριβώς θα γίνει αυτό», ανέφερε δήλωση του Συνδέσμου.

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται μετά από τη δημοσιοποίηση του ονόματος του ένατου θύματος της λοίμωξης, της πεντάχρονης Στέλα-Λίλι ΜακΚόρκιντεϊλ, που κατέληξε σε παιδιατρικό νοσοκομείο του Μπέλφαστ τη Δευτέρα.

Τις τελευταίες 20 εβδομάδες έχουν καταγραφεί 9.772 περιστατικά οστρακιάς σε Αγγλία και Ουαλία, ενώ στο ίδιο διάστημα πέρυσι είχαν αναφερθεί μόνο 1.255 κρούσματα.

Η οστρακιά θεωρείται σχετικά ήπια λοίμωξη και αντιμετωπίζεται με αντιβίωση, ωστόσο, σε λίγες περιπτώσεις, όπως αυτές των εννέα θυμάτων, το βακτήριο διεισδύει βαθύτερα στον οργανισμό προξενώντας σοβαρή λοίμωξη.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share