X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΔικαστήριο της Ινδονησίας εκδικάζει ομαδική αγωγή μετά το θάνατο παιδιών από μολυσμένο...

Δικαστήριο της Ινδονησίας εκδικάζει ομαδική αγωγή μετά το θάνατο παιδιών από μολυσμένο σιρόπι για το βήχα

Οικογένειες παιδιών που πέθαναν εξαιτίας μολυσμένου σιροπιού για τον βήχα στην Ινδονησία απαιτούν αποζημιώσεις, καθώς δικαστήριο ξεκίνησε την Τρίτη την ακρόαση για την ομαδική αγωγή τους ενάντια στις κυβερνητικές υπηρεσίες και τις φαρμακευτικές εταιρείες.

Περίπου 200 παιδιά έχουν πεθάνει από οξεία νεφρική βλάβη στην Ινδονησία από πέρσι και οι αρχές είπαν ότι δύο συστατικά, η αιθυλενογλυκόλη και η διαιαιθυλενογλυκόλη, που βρέθηκαν σε κάποια φάρμακα παρακεταμόλης σε μορφή σιροπιού, συνδέονται με την ασθένεια.

Τα δύο συστατικά χρησιμοποιούνται σε αντιψυκτικά, υγρά φρένων και άλλες βιομηχανικές εφαρμογές, αλλά και ως φτηνότερη εναλλακτική σε κάποια φαρμακευτικά προϊόντα για τη γλυκερίνη, που είναι διαλύτης ή πηκτικός παράγοντας σε αρκετά σιρόπια για τον βήχα. Μπορεί να είναι τοξικά και μπορεί να οδηγήσουν σε οξεία νεφρική βλάβη.

Εικοσιπέντε οικογένειες μηνύουν τα Υπουργεία Υγείας και Οικονομικών, τον ρυθμιστή φαρμάκων και τουλάχιστον οχτώ εταιρείες φαρμακάτων.

Ο δικηγόρος των οικογενειών είπε στο Reuters ότι η κάθε οικογένεια θέλει αποζημίωση που φτάνει τα 3,4 δισ. ρουπίες (€207.041).

Αντιπρόσωποι του Υπουργείου Οικονομικών και πέντε φαρμακευτικών εταιρειών που κατονομάζονται στην αγωγή δεν απάντησαν σε αίτημα του Reuters για σχολιασμό. Ο ρυθμιστής φαρμάκων της χώρας, BPOM, είπε ότι θα σεβαστεί τις νομικές διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ το Υπουργείο Υγείας αρνήθηκε να σχολιάσει.

Οι αρχές έχουν απαγορεύσει αρκετά σιρόπια βήχα και κίνησαν νομική αγωγή κατά πολλών φαρμακευτικών εταιρειών, των οποίων τα προϊόντα φέρονται να περιέχουν επικίνδυνα συστατικά.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share