Home Featured Δράσεις Δήμου Πάφου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

Δράσεις Δήμου Πάφου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

0
Δράσεις Δήμου Πάφου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

Δράσεις, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, διοργανώνει ο Δήμος Πάφου τον Ιούνιο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Πάφου η 26η Ιουνίου έχει καθιερωθεί από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών ως «Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της Παράνομης Διακίνησής τους» με στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης, καθώς τα ναρκωτικά συνεχίζουν να αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα των κοινωνιών σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στο πλαίσιο της κοινωνικής του πολιτικής, ο Δήμος Πάφου οργανώνει δράσεις ενημέρωσης για τη χρήση των ναρκωτικών.

Συγκεκριμένα σε συνεργασία με το Πρόγραμμα Προληπτικής Νοσηλευτικής Ψυχικής Υγείας «Εξέλιξις», στο πλαίσιο της διοργάνωσης Τουρνουά Θαλάσσιας Υδατοσφαίρισης στις 24 Ιουνίου, στα Δημοτικά Μπάνια,  Λειτουργοί του Προγράμματος θα βρίσκονται στο χώρο από τις 11.00 π.μ. για να ενημερώνουν το κοινό για θέματα που αφορούν τις εξαρτησιογόνες ουσίες/θεραπευτικά προγράμματα και διανομή ενημερωτικού υλικού της Αρχής Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου.

Επίσης, το Συμβουλευτικό Κέντρο του Δήμου Πάφου οργανώνει βιωματικά εργαστήρια σε Καλοκαιρινά Σχολεία, τον Ιούνιο, σε συνεργασία με τον Ναυτικό Όμιλο Πάφου, τον ΑΠΟΠ και το Σωματείο Άτλαντας.

Οι εν λόγω δράσεις στόχο έχουν την περαιτέρω ενημέρωση των παιδιών και των γονέων τους σε μια προσπάθεια να εξαλειφθούν οι αιτίες που οδηγούν στις εξαρτήσεις.

Ο Δήμος Πάφου δίνει «ιδιαίτερη σημασία στο να προσφέρει δημιουργικές διεξόδους στους νέους, γι’ αυτό και στηρίζει και προάγει τον αθλητισμό, τον πολιτισμό και άλλους τομείς που καλλιεργούν το σώμα και το πνεύμα και ανοίγουν τους ορίζοντες της σκέψης τους», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή:ΚΥΠΕ