X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΔύσκολες στιγμές και για τους αθλητικούς συντάκτες το 2022 λόγω πανδημίας και...

Δύσκολες στιγμές και για τους αθλητικούς συντάκτες το 2022 λόγω πανδημίας και πολέμου, λέει η ΕΑΚ

Η Ένωση Αθλητικογράφων Κύπρου θεωρεί ότι το 2022, οι αθλητικοί συντάκτες, όπως όλοι οι εργαζόμενοι, διανύουν δύσκολες στιγμές, λόγω των προκλήσεων της πανδημίας και του πολέμου που προκλήθηκε από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ενώ την ίδια στιγμή οι ελευθερίες των δημοσιογράφων, σε πολλές περιοχές του πλανήτη, απειλούνται.

Σε ανακοίνωσή της, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Αθλητικού Συντάκτη (2 Ιουλίου) αναφέρει πως ο αθλητισμός αποτελεί φάρο ειρήνης και οι δημοσιογράφοι του αθλητικού ρεπορτάζ, τους «πομπούς» αυτών των μηνυμάτων.

Όπως σημειώνει στην Κύπρο η ΕΑΚ, εκπροσωπώντας άνω των 300 επαγγελματιών, συνεχίζει τις προσπάθειες για ενδυνάμωση του κλάδου, με δράσεις σε διάφορους τομείς.

Σύμφωνα με την ΕΑΚ σήμερα στην Παγκόσμια Ένωση Αθλητικών Συντακτών (AIPS) ανήκουν πάνω από 160 χώρες, ανάμεσα τους και η Κύπρος, η οποία εκπροσωπείται από την Ένωση.

Η ΕΑΚ ιδρύθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου του 1973 και αποτελεί την αναγνωρισμένη από το κράτος επαγγελματική ένωση των δημοσιογράφων του αθλητικού ρεπορτάζ στην Κύπρο.

Μεταξύ άλλων, η ΕΑΚ αναφέρει πως το 2023 κλείνει 50 χρόνια δράσης, με τον προγραμματισμό των εορτασμών της επετείου να έχουν ήδη ξεκινήσει.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share