Home Featured Δωρεάν δενδρύλλια σε οργανωμένα σύνολα από Υπουργείο Γεωργίας για αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

Δωρεάν δενδρύλλια σε οργανωμένα σύνολα από Υπουργείο Γεωργίας για αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

0
Δωρεάν δενδρύλλια σε οργανωμένα σύνολα από Υπουργείο Γεωργίας για αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

Αριθμό δωρεάν δενδρυλλίων σε οργανωμένα σύνολα θα παραχωρήσει και φέτος το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, σύμφωνα με ανακοίνωσή του. Η δράση γίνεται στο πλαίσιο υλοποίησης της Υπουργικής Απόφασης για δωρεάν παραχώρηση δενδρυλλίων με σκοπό την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, με τίτλο «Φυτεύω για το Kλίμα».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Τμήματος Δασών, αιτήσεις μπορεί να υποβάλλονται στους κατά τόπους δασικούς σταθμούς σε έντυπη μορφή, ή με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, από την Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου μέχρι και την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2022.

Σημειώνεται ότι δικαιούχοι δωρεάν δενδρυλλίων είναι μόνο δημόσιοι φορείς και οργανωμένα σύνολα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Δήμοι και Κοινότητες), του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (Σχολικές Μονάδες), άλλες Κυβερνητικές Υπηρεσίες (Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Αστυνομία, Εθνική Φρουρά, Νοσοκομεία, κτλ), Εκκλησιαστικές Αρχές (Εκκλησίες, Εξωκλήσια, Μοναστήρια) και άλλα οργανωμένα σύνολα και πρωτοβουλίες πολιτών που αποδεδειγμένα έχουν εξασφαλίσει κατάλληλη γη για δενδροφύτευση.

Έντυπα αιτήσεων είναι διαθέσιμα στους κατά τόπους δασικούς σταθμούς και στην ιστοσελίδα του Τμήματος Δασών.

Πηγή:ΚΥΠΕ