X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΔωρεάν διαδικτυακό σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών για όλες τις ηλικίες

Δωρεάν διαδικτυακό σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών για όλες τις ηλικίες

Δωρεάν διαδικτυακό σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών διοργανώνουν Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με την Ανθρωπιστική Οργάνωση Kids Save Lives – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες (παιδιά, εφήβους, φοιτητές, εκπαιδευτικούς, πολίτες και επαγγελματίες υγείας) και θα πραγματοποθηθεί την Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2023, ώρα 18:00 – 21:30.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, το σεμινάριο “iSAVElives First Responder Education” παρέχεται δωρεάν, με σκοπό την προετοιμασία των πολιτών για ενεργοποίηση και συμμετοχή στο καινοτόμο application iSAVElives. Το συγκεκριμένο σεμινάριο απευθύνεται σε οικογένειες, σχολεία, επιχειρήσεις, φορείς και οργανισμούς και καλούνται όσοι θα το παρακολουθήσουν την ερχόμενο Κυριακή, να συνδεθούν μέχρι τις 17:45.

Το σεμινάριο υποστηρίζει μέχρι 1.000 συνδέσεις και απαιτείται προεγγραφή στο link https://kidssavelives.gr/isavelives-free-webinar/. Πριν τη συμμετοχή στην εκπαίδευση, συνίσταται η παρακολούθηση του video Βασικής Υποστήριξης της Ζωής https://tinyurl.com/62ayz7cw, στο κανάλι του KIDS SAVE LIVES στο YouTube, το οποίο διδάσκει με απλό τρόπο την αντιμετώπιση ενός θύματος καρδιακής ανακοπής από κάθε παρευρισκόμενο.

Συνίσταται, επίσης εγγραφή και παρακολούθηση 70 επιπλέον εκπαιδευτικών videos (αντιμετώπιση πνιγμονής, πνιγμού, αναίσθητου θύματος, σπασμών επιληπτικής κρίσης κ.α.). Το σεμινάριο μπορούν να το παρακολουθήσουν και παιδιά (συνήθως άνω των 11 ετών), για τα οποία διατίθενται οδηγίες στον σύνδεσμο https://kidssavelives.gr/ diasosi/

Σημειώνεται, επίσης, ότι κάθε χρόνο 350,000 άνθρωποι παθαίνουν καρδιακή ανακοπή στην Ευρώπη και ότι η άμεση έναρξη Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης από τους παρευρισκόμενους, η έγκαιρη χρήση ενός Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή και η χρήση καινοτόμων εφαρμογών ενημέρωσης και ενεργοποίησης των πιστοποιημένων Πρώτων Ανταποκρινόμενων της Κοινότητας, αυξάνουν θεαματικά το ποσοστό επιβίωσης των θυμάτων (50-70%), ενισχύοντας καταλυτικά το έργο της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share