X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΕφαρμογή για κινητά προειδοποεί τους κατοίκους του Κιέβου για πυραυλική επίθεση

Εφαρμογή για κινητά προειδοποεί τους κατοίκους του Κιέβου για πυραυλική επίθεση

Κυβερνητικοί παράγοντες στην Ουκρανία δήλωσαν στην κρατική ισραηλινή τηλεόραση ότι η εφαρμογή «Κόκκινος Συναγερμός» για τα έξυπνα κινητά τηλέφωνα, που προειδοποιεί τους πολίτες όταν επίκειται πυραυλική επίθεση στην περιοχή που βρίσκονται, εφαρμόζεται πιλοτικά τις τελευταίες μέρες σε συνοικίες του Κιέβου.

Σκοπός της ουκρανικής κυβέρνησης είναι εντός του ερχόμενου διμήνου να επεκταθεί η ισραηλινή ηλεκτρονική εφαρμογή σε όλη την Ουκρανία.

Η εφαρμογή «Κόκκινος Συναγερμός» χρησιμοποιείται από την ισραηλινή στρατιωτική υπηρεσία πολιτικής άμυνας εδώ και χρόνια. Τους τελευταίους 12 μήνες η εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα στον κάτοχο του κινητού τηλεφώνου να δέχεται εξατομικευμένη ειδοποίηση όταν η συνοικία που βρίσκεται είναι ενδεχόμενο να δεχθεί πυραυλική επίθεση.

Η νέα έκδοση του «Κόκκινου Συναγερμού», αποδεικνύοντας την αποτελεσματικότητά της στην πράξη κατά τη διάρκεια των επανειλημμένων στρατιωτικών αναμετρήσεων στην μεθόριο με τη Γάζα, οδήγησε στην απόφαση της υπηρεσίας πολιτικής άμυνας να διαιρέσει την ισραηλινή επικράτεια σε μικρότερες σε έκταση ζώνες, μειώνοντας σημαντικά τον αριθμό των πολιτών που καλούνται να βρουν ασφαλές σημείο κατά τη διάρκεια εκάστοτε επίθεσης, μειώνοντας παράλληλα το αίσθημα πανικού των κατοίκων.

Από την αρχή του πολέμου στην Ουκρανία, η κυβέρνηση του Κιέβου είχε επανειλημμένα ζητήσει τεχνική και στρατιωτική βοήθεια από το Ισραήλ. Η προηγούμενη κυβέρνηση αρκέστηκε στην παροχή ανθρωπιστικού υλικού, αρνούμενη να παράσχει οπλισμό ή το αντιπυραυλικό σύστημα «Σιδερένιος Θόλος», που οι Ουκρανοί ζητούσαν εξίσου επίμονα σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο.

Μετά το πέρας της συνδιάσκεψης των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στο Ράμσταϊν της Γερμανίας τον χειμώνα του 2022, ο τότε Ισραηλινός ΥΠΑΜ Μπένι Γκαντς επέμεινε ότι το Ισραήλ θα περιοριστεί στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας προς την Ουκρανία. Ωστόσο, πηγές του ισραηλινού στρατού είχαν διοχετεύσει πληροφορίες στα τοπικά ΜΜΕ ότι συζητείτο σοβαρά η παροχή προς την ουκρανική κυβέρνηση της ηλεκτρονικής εφαρμογής του «Κόκκινου Συναγερμού» για να ενισχυθεί η προστασία του άμαχου πληθυσμού.

Με την ανάδειξη της νέας κυβέρνηση Νετανιάχου, η πρώτη επίσκεψη που πραγματοποίησε ο νέος ΥΠΕΞ της χώρας, Έλι Κόεν, ήταν στην Ουκρανία για να παραστεί στα εγκαίνια της επαναλειτουργίας της ισραηλινής πρεσβείας στο Κίεβο. Στο πλαίσιο των συναντήσεών του εκεί, οριστικοποιήθηκε η παροχή του «Κόκκινου Συναγερμού» στις ουκρανικές δυνάμεις πολιτικής προστασίας.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share