X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΕφαρμόζεται ο «Ίκαρος 2» στην Άλασσα, μεγάλη κινητοποίηση για τη φωτιά -...

Εφαρμόζεται ο «Ίκαρος 2» στην Άλασσα, μεγάλη κινητοποίηση για τη φωτιά – Κοντά σε βιολογικό σταθμό και σε πρατήριο βενζίνης

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις από Πάφο, Λάρνακα και Λευκωσία στην Άλασσα της επαρχίας Λεμεσού, όπου συνεχίζει να μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε σε ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση, ενώ σε εφαρμογή τέθηκε το σχέδιο «Ίκαρος 2», καθώς κινδυνεύουν υποστατικά.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέα Κεττή, οι επίγειες δυνάμεις ενισχύονται από όλες τις επαρχίες, ενώ επιπρόσθετα πυροσβεστικά οχήματα αποστέλλει το Τμήμα Δασών.

Σε εφαρμογή βρίσκεται το σχέδιο «Ίκαρος 2» με συνολικά έξι εναέρια πυροσβεστικά οχήματα να επιχειρούν, υπό τον συντονισμό ελικοπτέρου της Εθνικής Φρουράς.

Υποστατικά κινδυνεύουν, αναφέρει ο κ. Κεττής και έχει κινητοποιηθεί η Πολιτική Άμυνα και η Αστυνομία σε περίπτωση που χρειαστεί να γίνει εκκένωση τους.

Στην περιοχή σπεύδει ο Διευθυντής Διοίκησης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, για υποστήριξη του συντονισμού, ο οποίος ασκείται από τον Επαρχιακό Υπεύθυνο Πυροσβεστικών Σταθμών Λεμεσού.

Εντείνονται οι προσπάθειες για κατάσβεση της φωτιάς στην Άλασσα, η οποία πλησιάζει σε βιολογικό σταθμό και σε πρατήριο βενζίνης, αναφέρει τελευταία ενημέρωση από την Αστυνομία.

Στην περιοχή επιχειρούν, στο πλαίσιο εφαρμογής του σχεδίου «Ίκαρος 2», 14 πυροσβεστικά οχήματα και έξι πυροσβεστικά πτητικά μέσα, υπό τον συντονισμό ελικοπτέρου της Εθνικής Φρουράς, ενώ για ενίσχυση κλήθηκε και ελικόπτερο της Αστυνομίας.

Οι σφοδροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο της πυρόσβεσης, ενώ σύμφωνα με την Αστυνομία, λόγω της πυρκαγιάς, έκλεισε το σημείο του δρόμου Λεμεσού-Πλατρών.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share