X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΕφτά νεκροί μετά από έκρηξη στο βόρειο Τμήμα του Τόγκο

Εφτά νεκροί μετά από έκρηξη στο βόρειο Τμήμα του Τόγκο

Έκρηξη στο βόρειο τμήμα του Τόγκο είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους επτά άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι δύο, τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή, ανακοίνωσε ο στρατός, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Η έκρηξη σημειώθηκε στον νομό Τον, κοντά στα σύνορα με την Μπουρκίνα Φάσο, από όπου η δράση τζιχαντιστών του Σαχέλ απειλεί να εξαπλωθεί σε παραθαλάσσια κράτη της δυτικής Αφρικής.

Τον περασμένο μήνα, η κυβέρνηση του Τόγκο κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στον βορρά, επικαλούμενη την απειλή επιθέσεων τζιχαντιστών.

«Διενεργείται έρευνα για να διαλευκανθούν οι συνθήκες της έκρηξης αυτής και να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι», σύμφωνα με την ανακοίνωση του στρατού.

Ωστόσο, η ανακοίνωση δεν δίνει λεπτομέρειες για την έκρηξη, στο χωριό Μαγκμπά, ούτε τη χαρακτηρίζει επίθεση.

Τον Μάιο, οκτώ στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι 13 τραυματίστηκαν σε επίθεση δεκάδων ενόπλων σε βόρειο τομέα του Τόγκο. Οι ένοπλες δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί εδώ και χρόνια στον βορρά, για να περιοριστεί η απειλή εξάπλωσης της βίας των τζιχαντιστών που δρουν σε γειτονικά κράτη -στο Μαλί, στην Μπουρκίνα Φάσο και στον Νίγηρα- και ορκίζονται πίστη είτε στην Αλ Κάιντα, ή στο Ισλαμικό Κράτος.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share