X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΕυθανασία τίγρης στη Νότια Αφρική που είχε δραπετεύσει από την οικία του...

Ευθανασία τίγρης στη Νότια Αφρική που είχε δραπετεύσει από την οικία του ιδιοκτήτη της

Οι αρχές της Νότιας Αφρικής έκαναν ευθανασία σε μια τίγρη την Τετάρτη, αφού δραπέτευσε από ένα περίβολο ιδιωτικής οικίας, σκότωσε πολλά ζώα και τραυμάτισε έναν άνδρα, εγείροντας ερωτήματα σχετικά με το εάν τα εξωτικά ζώα θα πρέπει να επιτρέπεται να διατηρούνται ως κατοικίδια.

Η οκτάχρονη θηλυκή τίγρη της Βεγγάλης, με το όνομα Sheba, ζούσε στα περίχωρα του Γιοχάνεσμπουργκ μέχρι που απέδρασε το βράδυ της Παρασκευής.

Σκότωσε δύο σκυλιά, ένα γουρούνι και ένα ελάφι και τραυμάτισε έναν 39χρονο πριν οι κάτοικοι της περιοχής καταφέρουν να τη εκδιώξουν χρησιμοποιώντας δάδες.

Εκπρόσωπος του φόρουμ αστυνόμευσης της τοπικής κοινότητας που συγκεντρώνει κατοίκους και εκπροσώπους της αστυνομίας για να εργαστούν σε θέματα ασφάλειας, ανέφερε ότι η τίγρη τραυμάτισε τον 39χρονο στα πόδια και κάτω από τη μέση του.

«Λήφθηκε η απόφαση να της γίνει ευθανασία για να αποφευχθεί οποιαδήποτε άλλη τραγωδία σήμερα το πρωί», είπε στο Reuters.

Η αστυνομία είχε περάσει μέρες προσπαθώντας να εντοπίσει την τίγρη μέχρι που εντοπίστηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης να μπαίνει σε μια οικία.

Η ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των ζώων Δρ Louise de Waal είπε ότι ήταν ένα θλιβερό τέλος για «αυτό το φτωχό ζώο που δεν ζήτησε ποτέ να γίνει κατοικίδιο στην αυλή κάποιου».

Οι τίγρεις δεν είναι εγγενείς στην Αφρική. Το άτομο που κρατούσε τον Sheba δεν μίλησε στα μέσα ενημέρωσης και η προέλευση του ζώου ήταν άγνωστη.

Η οργάνωση National Society for the Protection of Animals (NSPCA), η οποία συμμετείχε στην έρευνα για τη Sheba, είπε ότι οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τη φέρουν πίσω στον χώρο της, αλλά αυτές οι προσπάθειες ήταν ανεπιτυχείς και η ασφάλεια της κοινότητας είχε προτεραιότητα.

«Μπορείτε να δείτε ξεκάθαρα σε μια κατάσταση όπως αυτή, λόγω του πόσο χαλαρή είναι η νομοθεσία όσον αφορά τη διατήρηση αυτών των ζώων, συχνά η ευημερία του ζώου απλώς αγνοείται», δήλωσε ο Keshvi Nair, υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων στο NSPCA.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share