Home Featured Εγκαινιάστηκε το Κέντρο Αθλημάτων Παραλίας του Δήμου Λεμεσού

Εγκαινιάστηκε το Κέντρο Αθλημάτων Παραλίας του Δήμου Λεμεσού

0
Εγκαινιάστηκε το Κέντρο Αθλημάτων Παραλίας του Δήμου Λεμεσού

Την προσδοκία τους για δημιουργία ενός σημείου αναφοράς και άθλησης των πολιτών εξέφρασαν ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης και ο Πρόεδρος του ΚΟΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης, εγκαινιάζοντας, το πρωί του Σαββάτου, το Κέντρο Αθλημάτων Παραλίας του Δήμου, στο πλαίσιο του 1ου Limassol Beach Sport Festival, που εντάσσεται στα ΟΠΑΠ Λεμέσια.

Το έργο, ανέφερε σε χαιρετισμό του ο Δήμαρχος της πόλης, σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από το Δήμο, με ένα προϋπολογισμό 400 χιλιάδων ευρώ, με τον ΚΟΑ να καταβάλλει το ποσό των 122 χιλιάδων ευρώ και αποτελείται από τρία γήπεδα beach volley και beach tennis, τα οποία μπορούν να μετατραπούν σε ένα γήπεδο beach soccer.

«Η πόλη μας αποκτά σοβαρές υποδομές που θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους δημότες κατά κύριο λόγο, αλλά και από οργανωμένα σύνολα, ενώ ταυτόχρονα, οι σύγχρονες υποδομές μπορούν να φιλοξενήσουν διεθνείς οργανώσεις στα τρία αθλήματα παραλίας, κάτι που έλειπε, όχι μόνο από τη Λεμεσό αλλά από τη χώρα μας γενικότερα», συμπλήρωσε.

Το έργο που εγκαινιάζεται σήμερα, συνέχισε, εκφράζει με τον πιο αντιπροσωπευτικό τρόπο την ενίσχυση του μαζικού αθλητισμού στη Λεμεσό, «μια πολιτική που ο Δήμος προωθεί διαχρονικά και έχει μεγάλη σημασία για μας, γιατί αφορά στο πιο σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας μας, τους νέους και τις νέες μας».

Υπενθυμίζοντας τις αθλητικές υποδομές που δημιουργήθηκαν τα τελευταία χρόνια στη Λεμεσό, ο Νίκος Νικολαΐδης, ανέφερε όπως,  με τα γήπεδα αθλημάτων παραλίας που εγκαινιάζονται σήμερα και την τοποθέτηση οργάνων γυμναστικής σε όλη την Ακτή Ολυμπίων, «η παραλία της Λεμεσού μετατρέπεται πλέον σε ένα μεγάλο υπαίθριο πάρκο άθλησης και ψυχαγωγίας».

Οι επόμενοι σχεδιασμοί του Δήμου, πρόσθεσε, περιλαμβάνουν τη δημιουργία μιας σειράς από αθλητικές κυψέλες σε πάρκα, σε όλες τις γειτονιές της πόλης, «ώστε να τα χαίρονται τα παιδιά μας, κοντά στα σπίτια και τις οικογένειες τους».

Σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι όλα αυτά τα έργα υποδομής που έγιναν και γίνονται στο Δήμο, έρχονται για να στηρίξουν την «ισχυρή πολιτική δέσμευση του δημοτικού συμβουλίου για ενίσχυση και αναβάθμιση των αθλητικών δρωμένων και του μαζικού αθλητισμού στην πόλη μας».

Την περηφάνια του που ο ΚΟΑ συμβάλλει καθοριστικά στη δημιουργία τέτοιων γηπέδων, εξέφρασε ο Πρόεδρος του Οργανισμού, Ανδρέας Μιχαηλίδης, σημειώνοντας πως επιδιώκει πάντα τέτοιες συνέργειες με όλες τις τοπικές αρχές.

Τα γήπεδα που εγκαινιάζονται σήμερα, ανέφερε, αποτελούν μια υπερσύγχρονη υποδομή, η οποία δίνει τη δυνατότητα στη Λεμεσό να διεκδικήσει διεθνείς διοργανώσεις που σχετίζονται με τα αθλήματα παραλίας και υπέδειξε πως ο ΚΟΑ ενθαρρύνει πάντα τη διεξαγωγή διεθνών διοργανώσεων στο νησί μας.

«Ο αθλητικός τουρισμός είναι διαρκώς αναπτυσσόμενος και η Κύπρος μας οφείλει να εκμεταλλευτεί τον ήλιο και τη θάλασσα, για να προσελκύσει τέτοιες διοργανώσεις που σχετίζονται με τα αθλήματα παραλίας, ενώ το Δημοτικό Κέντρο Αθλημάτων Παραλίας που εγκαινιάζουμε σήμερα, συμβάλλει αποφασιστικά προς αυτή την κατεύθυνση», συμπλήρωσε.

Είμαι βέβαιος, συνέχισε, ότι το Δημοτικό Κέντρο Αθλημάτων Παραλίας θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για την πόλη και τους πολίτες, συνεχάρη το Δήμαρχο, το δημοτικό συμβούλιο και το αθλητικό γραφείο του Δήμου και τόνισε πως «ο ΚΟΑ είναι εδώ, συμπαρίσταται και συμμετέχει».

Των εγκαινίων ακολούθησε αγώνας beach volley μεταξύ των εθνικών ομάδων Κύπρου και Ελλάδας, ενώ στο πλαίσιο του 1ου Limassol Beach Sport Festival, που ξεκίνησε την Παρασκευή, πραγματοποιείται το 1ο Παγκύπριο Τουρνουά beach volley «Μιχάλης Κρασάς», αθλοπαιδιές, εκμάθηση υδατοσφαίρισης, κανό-καγιάκ, βόλτες με SUP, παρουσιάσεις από γυμναστήρια, αγώνες κωπηλασίας και άλλες δραστηριότητες.

Πηγή:ΚΥΠΕ